IE loader

B PUMP на фокус: Силно и тонизирано тяло за модерната жена

B PUMP на фокус: Силно и тонизирано тяло за модерната жена

Когато говорим за тренировки, с които можете да сте в топ форма, то няма как да пропуснем едно специфично групово занимание. B Pump е супер модерна тренировка, с която можете да отслабнете, да натрупате мускулна маса, да оформите и тонизирате тялото си. Програмата е измислена от Филип Майлс през 1991 г., собственик на новозеландската компания за фитнес и танцови програми Les Mills International. Днес вече е установена практика в над 70 страни и 10 000 спортни клубове и зали по целия свят, като помага на хиляди жени да изваят красивите и силни тела, за които винаги са мечтали.

Прочетете повече: Развитието на фитнеса и груповите тренировки през последните 100 години

В своята същност тренировката представлява фитнес-аеробик програма с тежести. Може да се каже, че много наподобява на интензивна, но много по-бърза фитнес тренировка. Използват се леки щанги, дъмбели, собственото тегло и широка степ платформа. По време на груповото занимание ще се сблъскате с много от упражненията, които сте правили и в клуба. Клекове с лост или дъмбел, вдигане на лост от лежанка, напади с допълнителна тежест – предимството тук е, че го правите с още хора около себе си, които са на вашето физическо ниво и умения.

 

pulsefit

 

Как протича тренировката?

Една B Pump тренировка е с продължителност около 60 минути и съдържа осем упражнения за отделните мускули групи, като всяко се изпълнява под звуците на специфична песен. Едно от най-характерните неща за B Pump програмата е синхронът между музика и движения, като тренировката започва с въвеждаща песен и приключва със специално подбрана финална музика. Това означава, че тренирате бедра, дупе, бицепс, корем и т.н. на точно определена песен, в точно определен ред. Музиката, която звучи през цялото време на тренировката, се явява като напътствие за трениращите, тъй като винаги една музикална част се съчетава с точно определено упражнение.

 

 

По време на една тренировка можете да изгорите до 660 калории, да се лишите от излишните килограми и сантиметри и да се преборите с упорития целулит. Системата е разработена така, че в различните части на програмата пулсовата честота на сърцето се повишава или спада, в допълнение аеробният капацитет се изменя съобразно ударите в минута (ритъма) на музикалното парче. Тренировката по B Pump e разделена на 8 равни по времетраене части, които са посветени на натоварването и оформянето на различните части от тялото.

Какви са предимствата?

 

pulsefit

 

Едно от предимствата на B Pump е, че в това групово занимание могат да се включат всички фитнес ентусиасти. Програмата притежава предимствата на фитнеса, но с бонус, че тренирате в група, под надзора на инструктор. Тренира се силово, но сами избирате с какви тежести да го правите – всичко спрямо амбициите и физическата ви подготовка. Ако например сте начинаещи, трябва да започнете с по-малки тежести – дъмбели или дискове от 2 до 5 кг., ако сте средно напреднали към напреднали, тогава трябва да залагате на по-големите тежести, за да можете да работите за релеф.

Прочетете повече: ТОП 5 упражнения за секси женско дупе

Друго предимство на B Pump е, че упражненията по време на тренировката обхващат всички мускулни групи. В продължение на час вие ще тренирате бедрата, глутеуса, корема, гърба, гърдите, бицепси и трицепси и то ще им отделите нужното внимание, без да подценявате по-малките групи. Затова спокойно можем да кажем, че няма да остане част от тялото ви, която не сте раздвижили през този час. С редовната практика на B Pump и интензивните упражнения по време на тренировката, успешно ще развиете едновременно мускулна сила, издръжливост и ще изгорите много излишни калории и сантиметри.

Какво е различното от другите упражнения?

 

 

Боди Пъмп е фитнес-аеробик програма с тежести. Използваните тежести са леки щанги, дъмбели, както и собственото тегло. В допълнение се използва и широка степ платформа. Програмата е измислена от Филип Майлс, собственик на новозеландската компания за фитнес и танцови програми Les Mills International. Основната идея на Майлс била да вкара мъжете в залите по аеробика. Подходяща е за начинаещи и напреднали спортисти, а нейните най-големи плюсове са, че тя ускорява изгарянето на излишните мазнини и извайва тялото, като същевременно увеличава издръжливостта и повишава тонуса. Опитвали ли сте? #пулсирай #елавотбора #bpump #pulsefitness #workout #playhard #workharder #pushyourlimits

A post shared by Pulse Fitness and Spa (@pulsefitnessspa) on

 

Тази програма залага на множество интензивни повторения, чиято цел е да стопят мазнините и ускорят растежа на чиста мускулна маса. С времето тялото се оформя пропорционално и всички недостатъци, които дори само вие забелязвате, ще изчезнат. Основни мускулни групи се натоварват чрез серия от комбинирани и изолирани упражнения, включително клекове, преси и мъртва тяга.

Прочетете повече: Кросфит на фокус: Защо е такъв хит по света и у нас?

Специфичното при B Pump е, че преди всичко мускулните групи се тренират винаги в един и същи ред, както е спрямо изискванията на експертите на компанията-създател на програмата. На всеки три месеца към отделните клубове по цял свят се дистрибутират новите версии на програмата. Както описахме по-горе, всяко упражнение за конкретна мускулна група (бедра, ръце, гръб и т.н.) се изпълнява на конкретна песен. Програмата има множество музикални версии, защото така всеки сертифициран инструктор може да избира различна музикални части от различните версии на програмата. Идеята е той сам да построи тренировката си по B Pump, правейки определени комбинации от песни за максимум мускулно „напомпване“, съобразени с нивото на групата, която тренира.

Как да се храним?

 

pulsefit

 

Едва ли ще се изненадате, като ви кажем, че ако искате да постигнете бързи и завидни резултати, то трябва да внимавате как се храните. B Pump тренировките са интензивни и силови, то ви препоръчваме да наблягате на протеина в менюто си. За лятото е добре да избирате по-леко месо като пилешкото или го заменете с риба, добавете много зеленчуци и сезонни плодове като диня или пъпеш. Тези плодове освен, че са много вкусни и засищащи, са изключително полезни, тъй като съдържат предимно вода, която ще поддържа тялото ви добре хидратирано.

Прочетете повече: Фитнес в жегите: как да тренираме през лятото?

Не забравяйте да добавите и зелен чай в менюто си, за да помогнете на тялото си да изведе токсините от организма и да се зареди с енергия. Освен това зеленият чай е верен приятел в борбата с излишните килограми, защото помага за бързото горене на мазнини. Увеличете количеството прием на вода през лятото. Ако в момента пиете по 2 литра, то ви препоръчваме да повишите приема на 3 литра. Забравете за сладоледите, колкото и да ви е топло – заменете любимата си шоколадова фунийка с изстудена в хладилника диня. Гарантираме ви, че ще ви хареса много повече, пък и е доста по-полезно.

Прочетете повече: Пилатес на фокус: гъвкавина и увереност за модерната жена

 

 

ЕЛА И РАЗГЛЕДАЙ КЛУБА