IE loader

Топ 5 упражнения за бедра

Топ 5 упражнения за бедра

Вижте кои са най-добрите упражнения за долната част на тялото 

Изваяни и секси бедра – всяка жена мечтае за такива, дори когато лятото е зад гърба ни, а следващото ни се струва толкова далеч. Оформянето на вътрешната и външната част на краката обаче изисква постоянство във фитнеса. Дамите знаят най-добре, че хубавите неща стават бавно, но релефните и стегнати бедра са цел, за която си заслужава потта във фитнес клуба и шоколадовите лишения у дома.

Вече сме ви разказвали за най-ефективните упражнения за оформяне на долната част на тялото, но днес ще се фокусираме специално върху бедрените упражненията за нежната половина от читателите ни.

Сумо клек

 

pulsefit

 

Когато говорим за оформяне на бедрата, няма как да пропуснем клековете. Тяхното богато разнообразие е основен „виновник“ за добре оформените седалища и бедра на жените във фитнес клуба.

Сумо клекът е много ефективно упражнение, тъй като натоварва вътрешната част на бедрата. Можете да го изпълнявате със собствено тегло или с допълнителна тежест.

 

 

Прочетете повече: Тренировките с тежести за жени: митове и реалност

За да направите правилно упражнението, трябва да застанете в следната изходна позиция: от изправено положение разтваряте краката повече от ширината на раменете. Колената и пръстите на краката ви трябва да сочат навън в една посока, за да избегнете травми. Започнете да клякате бавно, като се стремите гърбът да е изправен, а тазът да не отива прекалено назад. След като клекнете максимално, задръжте 2 секунди и се върнете в изходна позиция. По време на упражнението ще усещате напрежението в бедрата. Правете 4 серии с по 15 повторения.

Качване и слизане от платформа

 

pulsefit

 

Това упражнение е изключително ефективно, когато основната цел е по-стегнати бедра. То имитира изкачването на стълби, но по много по-интензивен и натоварващ мускулите начин. Докато изпълнявате упражнението, ще работите за оформяне на задната и предната част на бедрата.

Прочетете повече: ТОП 5 упражнения за коремна преса

За да го изпълните правилно, се нуждаете от платформа. Вземете гирички с тежест, която е съобразена със собствените ви възможности – между 3 и 10 кг. в ръка. Отпуснете ръцете близо до тялото, свийте коляното и стъпете на платформата с един крак. Когато сте изправени на платформата, запазете баланса и изпънете назад другия крак. Върнете го до тялото и след това върнете в изходна позиция. Не сваляйте опорния крак от платформата. Направете 4 серии с по 10-12 повторения за всеки крак.

Клек със страничен ритник

 

pulsefit

 

Едно от любимите ни упражнения за стягане и оформяне на бедрените мускули. Наред с ползите за бедрените и седалищните мускули, това упражнение помага и за тонизирането и стягането на корема. Тези клекове са чудесен начин бързо да изгорите излишните мазнини.

За да ги изпълните правилно, трябва да застанете в широк разкрач и да свиете ръце пред гърдите. Стремете се да клекнете дотолкова, че бедрата да застанат успоредно на пода. В същото време следете клекът да не е твърде нисък, за да може теглото на торса да се изнесе от бедрените мускули.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kick-start your week! #pulsefitness #pulseandyou #PulseMotivation #mondayvibes

A post shared by Pulse Fitness and Spa (@pulsefitnessspa) on

 

Прочетете повече: Стандартите за красота: Как се промениха през годините?

За целта проведете мисловна линия по вертикалата между върху на коленете и върха на пръстите. При правилно изпълнено упражнение, коленете не преминават тази вертикала. Тоест пръстите на краката остават изнесени по-напред от върха на коленете. Задръжте тази поза за няколко секунди, и след като се изправите, направете ритник наляво, след което отново клекнете и при ставането изпълнете ритник вдясно. Правете 3 серии с по 15 ритника на всяка страна.

Заден напад с реверанс

 

pulsefit

 

Задните напади с реверанс изискват повече концентрация от стандартните им варианти и се препоръчват за по-напреднали.

Техниката на изпълнение е следната: заемете изправена позиция. Краката трябва да са разтворени на ширината на раменете, а ръцете свити под мишниците. Движението е едновременно с ръце и крака, като едната ръка се свива в юмрук, а другата го обгръща.

Прочетете повече: ТОП 5 упражнения за секси женско дупе

Правейки това, присвийте левия крак назад по вътрешен диагонал като така той трябва да застане от външната страна на десния крак. Ще забележите, че това движение интуитивно кара дясното коляно да се свие напред. Направете именно това, като се стараете коленете да образуват прав ъгъл. Върнете се в начална позиция и повторете същата рутина, но с другия крак. Направете 3 серии по 10-12 напада на всеки крак.

Лег преса

 

pulsefit

Няма как да пропуснем това класическо упражнение за красиви и здрави крака. Лек пресата е сред уредите във фитнеса, които нито мъжете, нито жените биха искали да пропуснат в тренировъчна си програма.

За да изпълните упражнението, се нуждаете от лег преса и дискове с различна тежест. Препоръчваме ви, ако сте начинаещи, да се обърнете към личен треньор, който ще ви обясни как точно да работите с машината. Заемете изходна позиция като седнете на уреда. Поставете краката си на платформата, освободете тежестта като я избутате нагоре и започнете да спускате крака надолу към корема. Спрямо различната ширина на краката, ще натоварвате различна част от бедрата. Направете 4 серии с до 20 повторения.

Опитайте тези упражнения и до месец ще започнете да виждате и усещате разлика в бедрените мускули, които ще станат по-изявени и безкрайно по-сексапилни.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pulse Fitness&Spa представя своя ТОП треньор: Звезделина! Тренирай със Звезди в Pulse Fitness&Spa Хаджи Димитър, където ще откриеш 3 етажа, оборудвани по последен писък на фитнес тенденциите, а след тренировка, ще имаш възможността да релаксираш в единствената по рода си SKY спа зона с панорамна гледка към града и планината. Стани част от супер енергичните и ефективни групови тренировки, които Звезди води: CrossFit, Spinning, TapOut и B Pump! Ела в отбора! Запиши се сега на 0700 44 044! #тренирайсмен #елавотбора #PulseLife #FitnessLife #PulseFitness #FitLife #NoExcuses #PulseMotivation #GoGetFit #фитнесмотивация #раздвижисвояпулс #мотивирайтялото #твоятвторидом #пулсирай #здравотяло #бъдиактивен #влезвъвформа #безоправдания #GymLife #HealthyLife #започниднес #PulsePassion #GetStrong #PulseTransformation #MoveYourPulse #FitnessAddict #FitnessLife

A post shared by Pulse Fitness and Spa (@pulsefitnessspa) on

 

Прочетете повече: ТОП 5 упражнения за секси женско дупе

 

ЕЛА И РАЗГЛЕДАЙ КЛУБА