IE loader

Kangoo Jumps на фокус: Много забавление, още повече кардио

Kangoo Jumps на фокус: Много забавление, още повече кардио

Ако има групово занимание, което е различно от всички, за които сме ви разказали досега и същевременно изключително забавно и много ефективно в стопяването на излишните сантиметри, то това със сигурност трябва да е Kangoo Jumps. Тази тренировка нашумя у нас преди няколко години и благодарение на своята уникалност и доказан ефект в отслабването успя да се наложи като любим спорт на много жени и мъже.

Прочетете повече: Кросфит на фокус: Защо е такъв хит по света и у нас?

Какво е различното?

 

pulsefit

 

Kangoo Jumps е кардио тренировка с фокус върху краката и издръжливостта, която съумява да натовари и много други части на тялото. По време на едночасовата тренировка можете да изгорите до 1200 калории.

Специфичното при този спорт е, че се използват специални обувки. Те са и запазената марка на този вид тренировки. На пръв поглед може да си помислите, че ще ви е трудно да пазите равновесие с тях, пък какво остава да изпълнявате високо интензивни движения с подскоци. Истината е обаче, че самите обувки действат олекотяващо и облекчаващо на ставите. Kangoo обувките всъщност имат рехабилитационен ефект върху краката и тренировките с тях не представляват трудност. С тяхна помощ гръбначния стълб се предпазва от натоварването на собственото тегло, което ги прави подходящи както за възрастни ентусиасти, така и за хора, страдащи от наднормено тегло.

 

pulsefit

 

Прочетете повече: Най-нестандартните групови занимания по света

Системата Kangoo Jumps е разработена в края на 80-те години на миналия век. Kangoo Jumps обувките са изобретени от канадския доктор Грегори Летхамп, като целта им е била да се използват за рехабилитация. След това отново в Канада, швейцарският инженер Денис Невил, доразвива облика на обувките, като прави модела им по-комфортен за трениращите и с по-функционален дизайн. Първият му модел (KJ-1) е представен на международно спортно изложение през 1994 година, като след това обувките започват да се разработват за забавния аеробен спорт Kangoo Jumps.

Прочетете повече: Развитието на фитнеса и груповите тренировки през последните 100 години

Какви са ползите, ако се занимавате редовно с Kangoo Jumps?

 

pulsefit

 

Много хора остават изненадани от ефекта, който имат редовните тренировки по канго, защото според мнозина тези тренировки не са нищо повече от подскачане и губене на време.

Това категорично не е така.

Тренировките са много интензивни и освен кардио насочеността си, включват и различни упражнения с гирички, които допълнително натоварят мускулите на ръцете. Ако решите да се захванете сериозно с канго, може да очаквате видимо подобрение в цялостната визия на тялото си до няколко месеца. То ще е много по-стегнато и оформено, и да, това се отнася и до така важните дупе и корем. В комбинация с достатъчен прием на вода пък бързо ще премахнете целулита и ще изваете краката, за които мечтаете.

Прочетете повече: Какво е целулит, какви са причините и как да се отървем от него?

Но за да постигнете този бърз ефект, ще се наложи да комбинирате тренировките с правилен хранителен режим. Старайте се да пиете повече вода и избягвайте бързите храни. Сладкото и газираните напитки са напълно забранени, въпреки че си мислите, че ви носят енергия за тренировката. Заменете ги с плод или вкусен протеинов шейк.

 

 

Освен безспорните предимства за фигурата, Kangoo Jumps ще помогнат и на цялостното ви здравословно състояние. Те ще изправят стойката ви и ще заздравят гръбначните мускули. Излишните килограми и сантиметри ще започнат да се топят бързо, като същевременно ще подобрите баланса и координацията си.

Прочетете повече: B PUMP на фокус: Силно и тонизирано тяло за модерната жена

По време на тренировка горите до 25% повече калории в сравнение с други упражнения. Клякате, скачате, ритате високо или правите различни комбинации, като същевременно ставите и колената ви са защитени и напрежението в тях е сведено до минимум. Тъй като канго е кардио тренировка, без съмнение ще подобрите дишането и работата на сърдечно-съдовата система, ще раздвижите метаболизма си и ще си осигурите отлично настроение и тонус.

 

 

Защо Kangoo Jumps е толкова ефективна тренировка?

 

 

Независимо дали сте запален джогър, сериозен бегач или човек, поддържащ здравословен тонус с тичане, вие бързо ще оцените ползите на Kangoo Jumps. Това е една интензивна и забавна тренировка, повреме на която с помощта на специални обувки се предпазват от шоково въздействие гръбначният стълб и ставите. Kangoo Jumps действа тонизиращо на тялото и носи много позитивни емоции, които правят отслабването приятно! Методът е приложим за хора от всички възрасти и с различно тегло. Опитайте Kangoo Jumps в Pulse Fitness! Вижте графика на груповите ни занимания тук: https://www.pulsefit.bg/bg/activities

A post shared by Pulse Fitness and Spa (@pulsefitnessspa) on

 

Тайната на „вълшебния“ ефект след определен брой тренировки по Kangoo Jumps се крие в лимфната система. Лимфата е течността, която циркулира между клетките в организма ни, като основната й роля е да прочиства токсините от тялото, за да функционира то правилно и да е здраво. Любопитен факт е, че в човешкото тяло има четири пъти повече лимфна течност, отколкото кръв. Проблемът при лимфната система е, че за да функционира правилно и да си „върши работата“, тя се нуждае от нашето съдействие. Лимфата се задвижва от нашите естествени движения и ежедневна активност. Ако не се движим достатъчно, токсините се задържат в тялото, запушват лимфната система и започват да се натрупват в клетките.

Прочетете повече: Какви токсини дишаме и ядем и какво е детокс?

Това е и причината често лимфната течност на места да се превръща в целулит. Освен това различни проучвания показват, че когато лимфната система е по-слабо ефективна, се влошава и метаболизма. Тренировките по Kangoo Jumps помагат да ускорите метаболизма, да раздвижите всяка част от тялото си и да „събудите“ лимфата с енергичните движения.

Няма причина да не опитате още днес това групово занимание. Включете се в забавните часове по Kangoo Jumps и ви гарантираме, че съвсем скоро ще видите друг човек в огледалото – с по-стегнато и оформено тяло и с далеч по-широка усмивка.

Прочетете повече: Зумба на фокус: Страст и здраво тяло в едно

 

ЕЛА И РАЗГЛЕДАЙ КЛУБА