IE loader

Какви са предимствата на груповите занимания?

Какви са предимствата на груповите занимания?

Няма грешно време, в което да започнете да тренирате. Няма и грешен начин. Да спортуваш е все по-достъпно, а голямото разнообразие от спортни активности, осигуряват много различни възможности за начинаещи или напреднали. От пилатес до бокс или тренировка във фитнеса - всеки може да открие подходящото за него място, на което да се чувства добре и да тренира с удоволствие. Изборът е индивидуален, и каквото и да изберете, със сигурност няма да сбъркате.

Важното е да започнете.

Безспорно груповите занимания имат няколко основни предимства, които решихме да обобщим и споделим. На първо място, те са безкрайно забавни! Нали знаете как казват англичаните: „Колкото повече, толкова по-забавно“. Груповите занимания са абсолютно доказателство за това. Ще намерите нови приятели, с които да се смеете и споделяте, с които да искате да прекарвате време и да слушате за техния живот. Второто важно нещо, е че груповите занимания възпитават у нас уважение към другите, сплотеност и желание да бъдем част от нещо, което е повече от нас.

 

pulsefit

 

Ето и някои други основни предимства:

Разнообразие

Неоспоримо предимство на груповите занимания е тяхното голямо разнообразие. Можете да избирате между толкова много различни спортове, в зависимост от физическата си подготовка или настроение. Можете да изпробвате различни активности като спининг, кросфит или Tap Out или да решите да релаксирате в този ден с йога. Нашият съвет е да опитате различните занимания и да намерите това, което ви е най-приятно. Редувайте активностите, защото всяка тренировка е различна и стимулира различни групи мускули. Това разнообразие в тренировките ще натовари тялото ви по добър начин и няма да му позволи да привикне към упражненията. Резултатът ще е системно сваляне на килограми и комплексно поддържане на добра форма.

Прочетете повече: 5 спорта, които не могат без тренировки във фитнеса

Безкраен източник на мотивация

Да горим калории и да оформяме тялото си е основният мотиватор, когато решим да посещаваме залата. За съжаление дори доказаният факт, че спортът ни прави по-здрави, понякога е не до там водещ, в сравнение с тренировките от суета. Но за тези, за които идеалното тяло изглежда като далечен мираж в пустинята, мисълта, че ще се наложат усилия, прекарани в самота, понякога се оказва демотивираща. Отказваме се да посещаваме залата, мислейки си, че там е скучно и еднообразно.

Не сме съгласни и ще ви кажем защо друг път, но за тези, които имат съмнения, груповите занимания са перфектното решение. Какво по-хубаво от това да заякваш, докато прекарваш време с нови хора, всеки с неговата си история и причини да е там! Така неусетно ще отслабвате, ще горите излишни калории и ще ставате все по-силни и по-издръжливи в компанията на също толкова мотивирани хора. Освен това, докато тренирате заедно ще видите, че не всички са в отлична форма и си почиват на част от упражненията, но въпреки това не се отказват, защото имат цел, която преследват. Нима се сещате за по-добър мотиватор следващата седмица отново да посетите същата тренировка?

 

pulsefit

 

Модерен лайфстайл

Освен че ви осигуряват разнообразие, груповите тренировки имат и още едно предимство – те са модерни и следват най-новите течения в света на фитнеса и спорта. Постоянно се появяват нови вариации на вече позната активност, за да предложат на трениращите подобрени програми и упражнения. Много от спортуващите хора се интересуват от актуалните тенденциите в залата, които да приложат и в останалата част от начина си на живот – било то ново течение в йогата или иновативен хранителен режим. Освен, че тези модерни тенденции често се появяват първоначално в груповите занимания, вероятността да ги чуете от другаря си по вдигане на тежести е чисто статистически по-голяма.

Самият факт, че сте решили да промените начина си на живот и да прекарвате повече време в тренировки, е похвален. Какъв ще е спортът или активността, на която се спрете, не е от значение. Престрашете се да включите в ежедневието си спорт. Няма да загубите нищо освен излишните сантиметри, килограми и лошото настроение.

Прочетете повече: 5 предимства на фитнеса с личен треньор

Какви групови тренировки да изберем?

Ето и няколко групови занимания, които препоръчваме:

Пилатес

Пилатес е модерен микс от физически натоварвания и упражнения от каланетиката, балет и йога, на фона на релаксираща музика. Този вид гимнастика спомага за развитието на гъвкавостта на тялото, повишаването на мускулния тонус и същевременно контролира стреса и поддържа доброто настроение. Упражненията се изпълняват бавно и със специално внимание върху дишането и концентрацията на мисълта, само по веднъж, в определен брой повторения, а не в серии. Движенията не изглеждат сложни, но за да бъдат изпълнени чисто се изисква максимална сила и желязна концентрация.

 • Ниво на трудност: за начинаещи
 • Натовареност: ниска
 • Изгорени калории: 390 калории за час

 

Йога

Йога произлиза от санскритската дума “YUG”, която означава “съюз, обединение”. Йогата е един от най-древните методи за поддържане на духа и тялото в хармония. Векове наред източните народи са използвали този неизчерпаем източник от практики и техники за възстановяване и поддържане на така необходимия баланс между физическото и енергийното тяло, между духовното и материалното.

 • Ниво на трудност: за начинаещи
 • Натовареност: ниска
 • Изгорени калории: 285 калории за час

 

pulsefit

 

TapOut

Най-новата кардио програма. Tapout е една изключителна MMA тренировка, чиято цел е да ви помогне в битката с изгарянето на мазнините и изграждането на чиста мускулна маса. Програмата се основава на комбинация от кардио и силови упражнения, съчетани със забавни и предизвикателни MMA ритници, юмруци и лакти, които гарантирано ще ви променят само за 90 дни.

 • Ниво на трудност: за напреднали и експерти
 • Натовареност: висока
 • Изгорени калории: 940 калории за час

 

Кросфит

Кросфит тренира съвършеният атлет, който е в еднаква степен гимнастик, щангист, спринтьор, бегач на средни разстояния, гребец. Тренировките по грит целят създаването на пълна и цялостна физическа и психическа форма и издръжливост. Това предполага развитието на умения в 10 сфери – сърдечно-съдова, дихателна и силова издръжливост, сила, гъвкавост, експлозивност, скорост, координация, ловкост, баланс и точност. Оборудването, което намира приложение в грит тренировките: пудовки, медицински топки, дъмбели, щанги, лостове за набирания, успоредки. Тренировките са бързи и високо интензивни, обикновено без почивки.

 • Ниво на трудност: за експерти
 • Натовареност: висока
 • Изгорени калории: 800 калории за час

 

Вижте няколко страхотни идеи за групови тренировки в това видео!

 

ЕЛА И РАЗГЛЕДАЙ КЛУБА