IE loader

5 предимства на фитнеса с личен треньор

5 предимства на фитнеса с личен треньор

Ако сте начинаещ, който тепърва влиза във фитнес зала, то със сигурност имате нужда от напътствия как да проведете тренировката си. Знаем, че сте прочели много по темата за здравословното хранене и спорта, изгледали сте много видеа в YouTube и си мислите, че знаете как да направите упражненията и напълно сами да изваете тялото си. Уви, това невинаги е толкова лесно, колкото изглежда.

Когато тепърва навлизате в света на трениращия човек, добра практика е да се доверите на професионалистите, които ще ви наставляват. Да тренирате с личен треньор определено има много предимства пред това тепърва сами да изучавате фитнес уредите, които да използвате, за да постигнете желаната форма.

Ето кои са някои от основните преимущества, които ще получите, ако изберете да тренирате с професионален инструктор, когато отидете в залата.

Вижте как протича един типичен ден в живота на личния треньор:

 

 

Тренировъчна програма:

Няма нищо по-лошо от зле структурираната тренировъчна програма. Със сигурност сте прочели много за различните упражнения и мускулни групи. Но ако се доверите на личен треньор, той ще ви консултира и ще ви изготви точната за вашето тяло и физическа подготовка тренировъчна програма. Ако имате нужда да свалите няколко излишни килограма и сантиметри, той ще ви изготви програма с правилното съотношение между кардио елементи и аеробни упражнения. Ако пък целите да натрупате мускулна маса в горната част на тялото, треньорът ще подбере подходящите упражнения с тежести.

Хранителен режим:

Спазването на правилен и последователен хранителен режим е един от основните принципи, които трябва да следвате по пътя си към мечтаната фигура, защото дори и да прекарвате по 5 часа дневно в залата, резултатите могат да се окажат не така впечатляващи. Не ни разбирайте погрешно. Резултат ще има, но с помощта на правилната храна, той ще бъде много по-устойчив в дългосрочен план. Истината е, че съотношението между правилно хранене и тренировки е 80:20, така че се нуждаете от добър хранителен режим, който да следвате. Ако тренирате с личен треньор, то задължително той ще ви изготви правилен режим и ще следи за неговото последователно изпълнение.

Прочетете повече: Хранителни добавки и фитнес: Кои са подходящи за начинаещи и напреднали?

Без неволи:

Дори и да сте изгледали 10 пъти един видео клип за това как се прави дадено упражнение, има вероятност да не сте запомнили достатъчно добре как да свиете крайник или да натоварите мускул, особено когато сте начинаещи. Това от своя страна може да рефлектира върху тялото ви. Доверете се на личен треньор, който ще ви наблюдава внимателно по време на тренировка и ще може да ви коригира при изпълнението на всяко упражнение. Представете си тренировка по който и да е спорт. Работата на треньора е да се увери, че техниката ви е правилна. Същото е и във фитнеса.

Мотивация:

Днес е твърде студено и искате да пропуснете тренировката или сте много изморени след работа. Не можете да се откажете от сладките изкушения и си казвате, че парче шоколад няма да се отрази на програмата ви. Бихме казали – доста грешно! За да постигнете успех, ви е нужна мотивация. Ако имате уговорен час за тренировка, то много по-трудно ще се откажете от нея. Вашият треньор ще ви мотивира да бъдете своята най-добра версия и да забравите всички изкушения, които само ще ви навредят.

Прочетете повече: Как да преборим зимния мързел? 

Нов приятел:

Когато един човек, на когото се възхищаваме, навлезе в живота ни и започне да ни вдъхновява, то несъзнателно искаме да го превърнем в свой приятел. Харесваме как изглежда, как разсъждава и какво иска да постигне в живота и искаме да приличаме на него. Да можем да се простим с лошите навици и да подобряваме себе си ежедневно, както го прави и той. Вашият личен треньор може да се окаже добър приятел само след няколко месеца.

Предимствата на това да имаш личен треньор са много. Най-важното е да откриете този, на когото да имате най-много доверие и да следвате съветите му. Когато инструкторът ви е опитен професионалист, то задължително ще постигнете добри резултати, ако сте сериозни и отдадени, разбира се.

ЕЛА И РАЗГЛЕДАЙ КЛУБА