IE loader

Пет спорта, които не могат без тренировки във фитнеса

Пет спорта, които не могат без тренировки във фитнеса

Пет спорта, които не могат без тренировки във фитнеса

Спортът освен, че ни прави по-здрави и силни, възпитава в нас постоянство и ни учи на отговорност. Когато едно дете знае, че в 16:00 часа има тренировка по карате, то приготвя прилежно учебниците си за училище, а след това и спортния си екип. Спортът ни учи, че всеки провал може да е трамплин към бъдещ успех. По време на споделените, изтощителни тренировки намираме и някои от най-верните си приятели.

Но какъвто и вид спорт да сте избрали да практикувате, е важно да го съчетавате с тренировки и във фитнес залата. Фитнесът има различни ползи за спортуващия човек. Една от тях е, че укрепва и заздравява групата мускули, които развиваме и са ни необходими за съответния спорт. Освен това тренировките в залата развиват и останалите мускулни групи, които не участват по време на спортното ни занимание, като по този начин тялото ни се балансира и функционира по-добре. Ето кои са петте спорта, които не могат без тренировки във фитнеса:

Борба:

Борбата е изключително труден спорт. Освен добрата физическа подготовка са нужни още ловкост, бързина, сила и способност да преценяваш ситуацията. Всеки, който се занимава с този спорт, знае, че не трябва да пропуска тренировките във фитнеса. Ако го практикувате отскоро и се чудите на какви упражнения да заложите, изберете уредите за горната част на тялото. ВАЖНО! Не пропускайте да се консултирате с инструктора в залата за правилното изпълнение на различните упражниения.

Футбол:

Футболът е спорт, който през цялото време е свързан с много тичане. По време на един мач всеки футболист „навърта“ километри по терена. Това означава много бързина и кардио, което в случая стопява и мускулната маса. За да поддържат добра визическа форма, футболистите редовно се доверяват на тренировките във фитнес залата, като наблягат на тези за горна част на тялото.

Баскетбол:

Също като при футбола, тук отново се появява проблемът с прекалено многото кардио по време на баскетболен мач или тренировка. При този спорт обаче силните ръце и точността са от ключово значение. Всеки баскетболист знае, че трябва да поддържа добре оформените си мускули, наблягайки на упражненията с уреди в залата, които са предназначени за рамо, трицепс, бицепс и предмишница.

Спортни танци:

Специално за дамите, които се занимават с танци, фигурата е от изключително значение. Танците оформят идеално тялото, но за някои от латино стиловете като салса, бачата или самба, идеал за форма е тънката талия и добре оформеното дупе. Затова на тези дами препоръчваме да не пропускат клековете с дъмбел или на смит машината.

Фигурно пързаляне (по двойки):

Безспорно един от най-трудните и същевременно изящни спортове е фигурното пързаляне. От костюмите до излъчването на двойката, всичко изглежда зашеметяващо. Но дори тук безбройните часове тренировки не могат да заменят качествената силова тренировка във фитнеса, особено при мъжете. Те трябва да залагат на упражнения за силни ръце и стабилни крака, за да успеят да задържат партньорката си във въздуха и то върху кънки на лед. Мисия, непосилна за обикновените хора.

 

 

Вижте какви тренировки прилага във фитнеса звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо

За да е тялото ви в кондиция и хармония, трябва да се постараете да развивате всички мускулни групи в него. Спортът и фитнесът са идеалното и задължително съчетание за всеки трениращ човек. Дори да се занимавате с футбол или някакъв друг вид спорт, не пропускайте тренировките с тежести в залата и кардиото, които ще ви направят още по-силни и оформени. Но задължително се консултирайте с инструктор, за да не си нанесете травми!

ЕЛА И РАЗГЛЕДАЙ КЛУБА