IE loader

Най-добрите безплатни приложения за фитнес и тренировки

Най-добрите безплатни приложения за фитнес и тренировки

За какво най-често използвате мобилния си телефон? Със сигурност не е за разговори. В ерата на смарт технологиите телефоните вече са нещо много повече от това, което си е представял през 1876 г. техният създател Александър Бел. Днес телефоните ни са се превърнали в част от нас – помагат ни да си комуникираме с близките хора, намират най-кратките пътища до даден адрес, успешно заместват радио, фотоапарат, лаптоп и всякакви други устройства. И след като ги използваме за всичко, то напълно логично идва и следващата стъпка – да се превърнат в наши лични треньори, следящи внимателно здравословното ни и физическо състояние.

 

pulsefit

 

Още със закупуването на даден модел телефон ще видите, че в устройството ви има инсталирано приложение, проследяващо физическата ви активност – колко крачки сте направили за деня, колко калории сте изгорили, колко етажа сте изкачили. За почитателите на Apple и iOS то се казва iOS Health (или просто Health), а за потребителите на Android, всяка марка телефони предлага своята разновидност, като обикновено приложението носи подобно име (например S Health при Samsung или Huawei Health при Huawei). Тези вградени приложения са изключително полезни за всеки, но ако се отнасяте сериозно към тренировките, навярно сте се питали какви други приложения може да ползвате, за да получите още по-подробна информация за активността си или по-сериозен съвет за това как да тренирате.

Прочетете повече: Данни за тялото: Какво е 3DFIT скенер?

В тази статия ще ви представим нашия списък с най-популярните и полезни мобилни приложения за фитнес и тренировки, които ще бъдат ваш верен помощник в стремежа ви към по-добра фигура.

Strava

 

pulsefit

 

Това приложение има версии за Android и iOS и е предназначено основно за тези, които предпочитат да тичат и карат колело. Приложението е много полезно, тъй като анализира резултатите от тренировките и дава съвети за подобряването им. Strava предлага и редица допълнителни възможности, сред които са сравняване и обсъждане на постиженията с приятели, участие в месечни предизвикателства и комуникация между членовете на общността. Налична е и опция за харесване и коментиране на тренировките на други хора, което допринася за социалния аспект. Приложението ще ви е полезно, ако сутрин обичате да тичате в парка или ходите пеша до работа. То измерва разстоянието, което сте направили, следи пулса ви и средната скорост на движения. Налична е и платена версия, която ще ви осигури допълнителни екстри.

Прочетете повече:

5 причини да заместим ходенето с каране на колело

Защо трябва да тичаме всеки ден и какво печелим, ако го правим?

Strong

 

pulsefit

 

Това е безценно приложение, когато сте почитатели на тренировките във фитнес клуба, но нямате възможност да тренирате с личен инструктор. Налично е за iOS и Android и може да проследи различните тренировки във фитнеса. Strong предлага над 200 тренировки с разнообразни уреди, като тук бонусът е, че може да си създадете собствена тренировъчна програма. Приложението е с доста опростен интерфейс, но сред вградените опции ще откриете таймер за отброяване на времето, в което използвате даден уред във фитнеса. Приложението съхранява всичките ви тренировки и постижения от момента на инсталирането му, като можете да ги видите във всеки един момент, за да подобрите програмата и отделните упражнения при необходимост. Strong разполага и с платена версия, която осигурява на трениращите допълнително функционалности.

Прочетете повече: 5 предимства на фитнеса с личен треньор

Sworkit

 

pulsefit

 

Това е приложение, създадено специално за онези от нас, които имат разнообразни спортни интереси. В него може да отбележите това, което ви вълнува, например силови упражнения, йога, кардио, стречинг или пилатес, и след това да изберете каква да бъде продължителността на тренировката ви. Следвайки вашите интереси, мобилното приложение ще създаде програма, която да отговаря на индивидуалните ви нужди и цели. Бонус към приложението е, че всяка тренировка ще бъде различна, което значи, че тялото няма да привикне към нея и ще се радвате на постоянни резултати. Приложението има и платена версия, която отключва допълнително екстри - вариации на упражненията и история на тренировките.

Прочетете повече:

Пет спорта, които не могат без тренировки във фитнеса

Най-добрите упражнения във фитнеса за най-популярните спортове в България

Кои са контактните спортове, с които да градим мускулна маса?

Workout Trainer

 

pulsefit

 

Сред фитнес приложенията за смарт телефони, които много харесваме, е и Workout Trainer. В него ще намерите стотици разнообразни тренировки, които са съпътствани с аудио и видео инструкции за по-лесно изпълнение на упражненията. Също така ще можете сами да изготвите своята любима фитнес програма и да я споделите онлайн с други потребители на приложението. Workout Trainer спомага за цялостното подобрение на фигурата, благодарение на тренировките и съветите, които предлага. Съществува и платена версия, която предлага повече функции, сред които са HD видеа, допълнителна база от упражнения и премахване на досадните реклами.

Прочетете повече: Най-добрите упражнения с дъмбел за всяка част на тялото

MyFitnessPal

 

pulsefit

 

Приложенията с различни упражнения за зала или вкъщи са изключително полезни, но те няма да доведат до желания резултат, ако не ги съчетаете с правилен хранителен режим. Приложението MyFitness Pal съдържа най-голямата база данни с хранителните стойности и калории за милиони видове храни. То е достъпно за iOS и Android, така че може да си го инсталирате още сега. Приложението следи приетите калории и по този начин спомага за правилното изпълнение на вашата диета. Мобилното приложение осигурява възможността да си поставите цели – например какъв ще е дневният калориен прием и от какви храни ще се състои. MyFitness Pal има и платена версия, която добавя допълнително екстри - анализ на храната, различни цели за отделните дни, експорт на данни към файл и още други.

Прочетете повече:

Протеините: какво трябва да знаем за тях?

Витамините: Какви са ползите и как да си ги набавим?

Аминокиселините във фитнеса: Какво трябва да знаем за тях?

Нашият съвет е да освободите място в паметта на телефона си и да отворите магазина за приложения още сега. Инсталирайте поне две от горните приложения и вижте дали ще усетите разлика в ежедневните си активности. Не губите нищо, а може да спечелите много.

 

 

ЕЛА И РАЗГЛЕДАЙ КЛУБА