IE loader

Ново групово занимание! Въздушна йога в Pulse Fitness & Spa

Ново групово занимание! Въздушна йога в Pulse Fitness & Spa

Да преборим гравитацията с въздушна йога!

Съвсем скоро груповите тренировки в Pulse Fitness & Spa ще се увеличат с още една – Въздушна йога, известна още като Aerial йога. Въздушната йога е разработена през 2006 г. в Ню Йорк. Тя комбинира класическите асани, пилатес, художествена гимнастика и акробатика. Упражненията се изпълняват в люлка-хамак, позиционирана над земята.

“Усещането е за преодоляване на гравитацията, за лекота, за свобода”, споделя сертифицираната ни инструкторка Калина Виткова. За упражненията не е необходима специална подготовка и дори напълно начинаещите биха могли да се справят отлично още при първото си посещение.

Защо да изберем въздушна йога?

Ползите от въздушната йога са тонизиране на тялото, облекчаване на болките в гърба и ставите, повишаване на издръжливостта, координацията, гъвкавостта и баланса. И не на последно място: гарантирано забавление.

Изпълняването на упражненията с помощта на люлката-хамак е много по-лесно в сравнение с традиционния начин, като едновременно се натоварва ефективно цялата мускулатура. Висейки във въздуха, гръбнакът се изпъва и заема своята естествена позиция, а това се отразява върху работата на вътрешните органи. Според проучвания при позициониране на тялото надолу с главата започват процесите на самообновяване на организма.

Тренировката по въздушна йога набира все повече популярност през последните години. Сред известните личности, които я практикуват за поддържане на форма, са Пинк, Натали Портман, Гуинет Полтроу, Клои Кардашиян и Ванеса Хъджинс.

Подгответе се за тренировка като никоя друга!

Най-подходящата екипировка за заниманията е тениска с къс ръкав, който покрива подмишниците, за да не се стига до ожулване и клин по тялото, който да осигурява свобода на движенията. Една тренировка е с продължителност 50-60 минути, а изгорените калории са около 400.

Първият обект, в който ще се провеждат заниманията, е Pulse Fitness & Spa Platinum (ул. „Резбарска“ 47). Съвсем скоро очаквайте още информация за дните и часовете, в които ще се състоят класовете!

 

БЕЗПЛАТНО ПОСЕЩЕНИЕ