IE loader

Вдъхновяващата промяна на Самуил Александров

Вдъхновяващата промяна на Самуил Александров

Представяме ви една завладяваща история, която гарантирано ще ви мотивира и вдъхнови – историята на Самуил Александров. Сами е едва на 21 години, а преди не повече от година тежи близо 300 килограма. В този период той прибягва към храната като решение на всичките си проблеми, търпи подигравките на връстниците си заради външността си и стои затворен вкъщи всеки ден. Първата крачка към неговата промяна прави най-близкият му човек. Неговата майка пише пост във Фейсбук – апел, чрез който търси решение за проблема на сина си. На помощ се отзовава нашият инструктор Чудомир Григоров, който работи в Pulse Fitness&Spa Plovdiv. От този момент насетне Чудомир се заема със задачата да преобрази живота на Самуил.

Самуил тежи 170 килограма когато е едва на 17 години. В този момент започва да получава паник атаки. Това става и причината той да прекъсне обучението си в Музикалното училище в Русе. Така година и половина той стои вкъщи, като единственото, което прави е да яде и да прекарва време пред компютъра. Именно в този период Самуил достига 300 килограма.

Сами се подлага на медицински изследвания и се оказва, че има изключително висок инсулин, макар да няма диабет. Това го плаши и той решава, че е време за промяна.

Медикаментозното лечение помага на Самуил да свали 20-30 килограма. Макар, че той събира смелост да излиза от вкъщи, получава декубитални рани по краката, вследствие на обездвижването  и слабото оросяване.

Тогава майка му предприема последен ход, с който се надява да помогне на сина си. Тя го снима и качва снимката във Фейсбук с апел за помощ. Три дни по-късно със Самуил и майка му се свързва Чудомир Григоров. Той е помагал на професионални спортисти в тяхната подготовка и много хора са отслабвали, благодарение на неговата помощ и компетенция, но за пръв път се сблъсква със случай на свръх наднормено тегло в лицето на Самуил. Въпреки това мотивацията и решимостта на Чудомир се изразяват по най-добрият начин чрез думите, които той отправя към Сами преди началото на работата им: „Ти ще си първият и ще успееш!“

Самуил и майка му приемат помощта на Чудомир. Тогава Сами преобръща тотално живота си. Той заминава за Пловдив, спира цигарите и се отделя от дома си. Цялото ежедневие на Сами от тук насетне минава по часовник, а Чудомир превързва раните му, разхожда го всеки ден, тренира го и му носи храна вкъщи.

Два месеца по-късно Самуил посещава фитнес залата за пръв път. Целта е отслабване с по 12-15 килограма на месец, а уговорката е при неуспех Самуил да поеме обратно към Русе. Сами и Чудомир се справят с поставената задача, а скоро след това добавят и бокса към програмата за отслабване, като аеробна тренировка, която да помогне допълнително в начинанието им.

Осем месеца по-късно Сами е свалил над 105 килограма. Той тръгва отново на училище, където самият Чудомир го представя на класа с молба  към връстниците му да не го третират различно и да имат съпричастност към новият си съученик. За радост на всички Самуил е приет отлично и се радва на нови познанства.

Окрилен от чудесните резултати, които постига, Сами мечтае да помага на други хора, които имат проблеми с теглото. Имайки предвид колко вдъхновяваща е неговата история, то спокойно можем да кажем, че той вече мотивира мнозина да променят живота си!

ЕЛА И РАЗГЛЕДАЙ КЛУБА