IE loader

Паскал Дойчев на старта на ЕУФА: "Фитнеси Pulse подкрепят повишаване нивото на компетентност на родните треньори."

Паскал Дойчев на старта на ЕУФА: "Фитнеси Pulse подкрепят повишаване нивото на компетентност на родните треньори."

Стартира дейност Европейска Фитнес Академия (ЕУФА)

На официална пресконференция в Пресклуб България днес бе даден старт на Европейска Фитнес Академия, накратко EUFA. Организацията ще предлага международно признати свидетелства за професионална квалификация в следните курсове на обучение: Фитнес инструктор , Инструктор групови занимания и Персонален треньор.

Собственикът на Pulse Fitness & Spa Паскал Дойчев присъства на събитието и демонстрира своята подкрепа за проекта:

"Всеки, завършил успешно с отличие Европейска Фитнес Академия и показал желание за работа и реализация в областта на спорта, ще получи предложение за работа във веригата фитнеси Pulse Fitness & Spa. Най-важното за нас е да спортуват повече хора и да имат доверие към треньорите си. Малка част от всички фитнес треньори в България са реалнo сертифицирани и подготвени да упражняват професията си. Затова подкрепяме проекта за създаване на Европейска Фитнес Академия. Страната ни е и в дъното на класацията в Европа по данни на Евробарометър по процент спортуващи хора. Вярвам, че повишаване нивото на компетенции на треньорите е стъпка в правилната посока към основната цел - повишаване процента спортуващи хора"- сподели на старта на проекта г-н Дойчев.

Преподаватели в европейска фитнес академия ще бъдат звездните:

  • Иван Иванов (олимпийски шампион и треньор на националния отбор по вдигане на тежести )
  • Армен Назарян (олимпийски шампион и треньор на националния отбор по борба )
  • Мария Гроздева (олимпийска шампионка в спортната стрелба)
  • Борислав Георгиев  (треньор по Бокс и треньор на олимпийската шампионка в бокса Стойка Къстева
  • д-р Георги Максимов, лекар експерт и преподавател по медицина. Сътрудник към федерациите по Лека атлетика и Тенис на корт, както и Димо Христев (Фитнес директор към веригата Pulse Fitness & Spa)
  • Димо Христев - директор към верига Pulse Fitness & Spa

Ръководител на академията е Иван Кутуев, бивш член на академичен съвет на НСА “Васил Левски”.

Всеки желаещ може да запише своя курс през интернет сайта на академията www.eufa.bg като всяко първо число на месеца стартират нови групи.

В зависимост от нивото на квалификация и избрания курс средната продължителност на обучението е 2 месеца. Всеки курсант получава достъп до интегрирана онлайн система за обучение, през която в лесен и достъпен вариант разглежда всички необходими учебни материали и видео уроци. Практическото обучение се извършва на територията на фитнеси Pulse Fitness & Spa в градовете София или Пловдив.

Спрямо записания курс, курсантите могат да придобият ниво 3 или ниво 4, приравнени към европейската система за валидация на професионалното обучение.

Всеки, успешно завършил Европейска Фитнес Академия (ЕУФА) курсант и показал желание за работа и развитие в областта, ще получи предложение за професионална реализация в най-бързо развиващата се фитнес верига в България - Pulse Fitness & Spa. Центровете разполагат с фитнеси на територията на градовете София, Пловдив, Кърджали, Банско, Свети Влас и съвсем скоро в още 3 града от страната.

ЕЛА И РАЗГЛЕДАЙ КЛУБА