IE loader

Pulse се включи най-мащабното бягане в света – Wings for Life World Run

Pulse се включи най-мащабното бягане в света – Wings for Life World Run

Най-мащабното бягане с кауза се проведе на 7 май в 14:00 ч.

На 7 май Pulse се включи с отбор в най-мащабното бягане в света – Wings for Life World Run. Отборът ни се представи достойно, като пробяга 15 километра в Борисовата градина в София. Освен таксите за участие в бягането, участниците на Pulse Team дариха и лични средства за каузата на Wings for Life World – да се намери лек за хората, които са болни от гръбначни увреждания.

 

„За Pulse човешкото здраве е най-важният приоритет. Дали чрез спорта, или чрез медицинските изследвания, които търсят лек за тежки заболявания, каузата ни е една и съща. Щастливи сме, че подкрепихме мисията на Wings for Life World и отново бихме го направили“, каза Марияна Младенова, маркетинг директор в Pulse.

 

В световен мащаб броят на участниците е бил рекорден – над 200 000 човека от 158 държави са бягали благотворително. В България броят на бягащите също е бил впечатляващ – в пет града у нас са участвали 873 човека. Това е почти двойно повече отколкото през 2022 г.

Колко пари са събрани от Wings for Life World Run тази година?

Чрез таксите за участие и даренията Wings for Life успяха да съберат 5 802 595 евро. 100 процента от тези приходи ще отидат за изследвания за намирането на лек за гръбначно-мозъчните заболявания.

 

За фондация Wings for Life:

Wings for Life е неправителствена изследователска фондация, основана през 2004 г. от Дитрих Матешиц и двукратния световен шампион по мотокрос Хайнц Кинигаднер. Целта й е да намери лек за гръбначните увреждания. В световен мащаб от тях са засегнати над 3 млн. души, които са парализирани вследствие на травма. Всяка година заради пътно-транспортни произшествия, падания или спортни инциденти те се увеличават с около 130 000 души.
Wings for Life финансира 82 изследователски проекта в световен мащаб и работи с екипи от всепризнати и уважавани институти като Cambridge University (Великобритания), Harvard Medical School (САЩ), Karolinska Institute (Швеция), Шарите Берлин (Германия).

ЕЛА И РАЗГЛЕДАЙ КЛУБА