IE loader

Нова Кросфит зона в Pulse Fitness&Spa Bulgaria, която разгръща възможностите на трениращите

Нова Кросфит зона в Pulse Fitness&Spa Bulgaria, която разгръща възможностите на трениращите

"Силата не идва от физическия капацитет. Тя идва от неукротимата воля." – Махатма Ганди

Кросфит е спортна дисциплина, включваща широк набор от упражнения и различни видове физическо натоварване, съчетани в комбинация, която успешно тренира функционалността, силата и силовата издръжливост на спортуващия. Заниманията комбинират елементи от гимнастиката, вдигането на тежести, спринтьорските дисциплини, бягането на средни разстояния и гребането. Тренировките са бързи, интензивни и разнообразни. Това предполага развитието не само на тялото, но и на характера на трениращите.

Кросфит акцентира върху основни физически качества: мобилност, гъвкавост, бързина, баланс, експлозивност,  скорост и точност. Идеята на този вид занимания е ставайки все по-силен, издръжлив и атлетичен, да разбереш къде са границите на възможностите ти, състезавайки се със самия себе си. Именно този тренировъчен интензитет носи истинска наслада от успешната тренировка.

 

pulsefit

 

За да отговарят Кросфит тренировките ни на критериите и на най-придирчивите, ние цялостно обновихме, разширихме и подобрихме зоната, предназначена за този тип занимания, намираща се в Pulse Fitness&Spa Bulgaria.

На разположение на клубните членове е 600 кв.м. зона, оборудвана по последните стандарти на фитнес индустрията – по-удобна, по-красива и даваща много повече възможности. Кросфит ентусиастите ще могат да се възползват от 2 комплекта боксове за скачане, 4 броя бойни въжета, шведска стена, стелажи за по-удобно разполагане на аксесоари и 3 нови стойки с лостове за клекове, набирания и кофички, с приспособени към тях 6 броя TRX колани, развиващи сила и баланс. Гребните тренажори, с които кросфит зоната е оборудвана, ще превърнат заниманията в истинско състезание за сила и издръжливост. Безспорно обаче най-иновативната нова придобивка са 4-те броя извити пътеки - изключително удобни, безопасни и функционални кардио уреди, задвижвани от самият трениращ.

Прочетете повече: Pulse Fitness & Spa снабдява кардио зоните си с извити пътеки

Кросфит тренировките са допълнени от стандартните пособия, ползвани за кондиционна подготовка: пудовки, медицински топки, дъмбели, щанги, босу топки, фоум ролери.

Настилката в кросфит зоната е напълно подменена, а скоро на разположение на клубните членове ще бъдат така наречената "Кросфит гума", която симулира обръщане с автомобилна гума, както и "Кросфит танк шейна“ – уред, развиващ взривната сила и силовата издръжливост.

Заниманията по кросфит в залите на Pulse Fitness&Spa протичат като кръгови тренировки. Продължителността обикновено е един час, който включва загрявка, тренировъчна част и стречинг. Изискват се воля, мотивация и характер – първите две се влагат в тренировката, а третото се развива чрез нея!

 

pulsefit

 

 

 

ЕЛА И РАЗГЛЕДАЙ КЛУБА