Миш-машът освен вкусен и бърз за приготвяне може да бъде и здравословен. Подготвили сме ви две лесни рецепти за фурна и за тиган. Една порция миш-маш съдържа 336 килокалории. Хубавото на това традиционно българско ястие е, че е много подходящо за трениращите хора заради високото съдържание на протеин, който се съдържа в яйцата и сиренето. 100 г. яйце съдържа 12.58 г. протеин, а 100 г. сирене съдържа 22 г. протеин
Чушките пък са основният източник на въглехидрати. 100 г. съдържат 3.31г. въглехидрати.
А кравето масло и гхи съдържат най-много мазнини. 100 г. краве масло съдържа 82.50 г. мазнини, а 100 г. гхи съдържа 99.80 г. мазнини.
Необходими продукти:
яйца – 4 броя
сирене - 100 г.
домати - 1-2 бр.
червени чушки - 2-3 броя
краве масло гхи - 30 мл.
Като подправки можете да добавите 1 ч. л. чубрица, сол, черен пипер.
Начин на приготвяне:
Нарежете чушките на едри парчета и ги задушете в тиган с масло гхи, докато омекнат. Обелете доматите, нарежете ги на кубчета, добавете ги към чушките и продължете да разбърквате. След това добавете сиренето и след това подправките към останалите продукти и ги оставете за 2-3 минути. Накрая слагате предварително разбитите и разбъркани яйца и бъркате миш-маша до готовност.
Необходими продукти:
яйца – 2 броя
сирене - 112 г.
печени червени чушки – 280 г.
краве масло – 2 ч. л.
пресен лук
Начин на приготвяне:
Нарязваме чушките на едро. Задушаваме ги с маслото и пресния лук. После добавяме сиренето и подправките, след което ги разбъркваме. После ги преместваме в малка тава и ги заливаме с предварително разбитите яйца. Изпичаме миш-маша във фурна на 180 градуса до зачервяване.