IE loader

Защо да ходим на групови тренировки? Разговор с трима от топ треньорите на Pulse Fitness & Spa.

Защо да ходим на групови тренировки? Разговор с трима от топ треньорите на Pulse Fitness & Spa.

Фитнес заниманията в група (групови тренировки) са предпочитаният избор на все повече спортни ентусиасти. Нека разберем защо.

Груповите тренировки придобиват все по-голяма популярност. Колективното практикуване на спорт е нещо, с което сме свикнали от ранна възраст. Да тренираш в група е приятно, зараждащо и ползотворно както за тялото, така и за духа.

Днес Ви срещаме с трима от топ треньорите по групови тренировки на "Pulse Fitness & Spa": Мариана Манева, Алекс Асенов и Стоян Михайлов. Темата на разговора: груповите занимания и защо и Вие трябва да се включите в тях.

Представете се с няколко изречения

Алекс Асенов - треньор по групови тренировки (B-pump и CrossFit)

Здравейте, казвам се Алекс Асенов. На 28 години съм. Занимавам се с фитнес от 9 години, с групови тренировки от 4 години. Работя в Pulse Fitness & Spa вече 6 години. Водя груповите занимания по B-pump и CrossFit. 

Стоян Михайлов - треньор по Zumba

Привет, аз съм Стоян. Спортувам цял живот. Бивш гребец и футболист съм. От 7 години се занимавам с танци. Започнах със салса, а след това открих своята страст към зумбата и латино музиката. Сам подготвям хореографията за заниманията си. Обичам да вдъхновявам хората. Часовете ми са много позитивни, приятни и разпускащи.

Мариана Манева - треньор по Канго джъмпс

Здравейте! Аз съм Мариана Манева - треньор по канго джъмпс от 6 години и бивша балерина по модерен джаз балет.

Защо препоръчвате на хората да идват на групови тренировки?

Алекс Асенов

Груповите тренировки са структурирани, плътни и са точно по 60 минути, а както знаем едно от най-ценните неща е времето. Груповите занимания в Pulse Fitness & Spa са напълно безплатни, което означава, че клиентите ще имат възможност да разчитат на треньор по време на тези тренировки. В груповите занимания е засилен социалният елемент и има голяма възможност да срещнете нови, енергични и приятни хора.

Стоян Михайлов

Групови тренировки по Зумба на амфитеатъра на Sofia Ring Mall.
Стоян и неговата група след тренировка по Зумба на амфитеатъра на Sofia Ring Mall.

Горещо препоръчвам груповата тренировка. Там се следва ритъма на треньора и това, което правят другите. Там не можеш да се откажеш. Не можеш да си позволиш да се откажеш. Ако си сам на машината или във фитнеса, може да спестиш усилия, но в груповата тренировка те води течението, води те треньорът. Той те нахъсва. Дори да подвиква понякога, го прави, за да те насърчи да направиш упражнението правилно, тъй като вижда твоя потенциал.

Груповите тренировки ти дават това, заради което си във фитнеса – да се измориш, изпотиш, да придобиеш тялото, което искаш. Да си сам в залата и да не знаеш какво да правиш не е препоръчително. Също така те са много подходящи за начинаещи. Да, отначало упражненията може да са странни и трудни, но треньорът ги сменя и се грижи да получиш нужното зареждане от това, че си тренирал с други хора до теб.

Мариана Манева

Груповите тренировки са едно прекрасно предизвикателство. Прекрасно кардио, което повишава тонуса ти, гориш излишни мазнини и калории, забавляваш се, срещаш приятели, ставаш част от един силен отбор, с който имаш мотивация, постоянство, дисциплина и характер, защото заедно постигате желаните резултати за красиво тяло и здрав дух.

Какво прави Вашите групови тренировки специални и различни?

Алекс Асенов

В моите тренировки влагам цялата си енергия, сърце и душа и се получава наистина много специфична атмосфера. Макар, че са групови тренировки, се старая към всеки един клиент да имам индивидуален подход. Ако дойдете на моя групова тренировка, шансът да останете разочаровани е нулев.

Стоян Михайлов

Под ритъма на латиноамериканската музика ние танцуваме. Тя е гореща и приятна. Всеки един българин се радва на такава музика – салса, бачата, меренге, хип хоп, регетон, всичко това се комбинира и се прави в една песен и става много забавно. Подходящо е за начинаещи, лесно е за следване, тонизиращо и зареждащо е. Не усещаш как минава часът. Накрая усещаш умората и разбираш какво си постигнал.

Мариана Манева

Канго джъмпс е една най-уникалните групови тренировки и изключително модерна аеробна програма, която завладя света последното десетилетие. Ставаш пристрастен към вълшебните обувки, които не само щадят ставите, гориш над 500 калории на тренировка, забързваш метаболизма си, забавляваш се и отслабваш. В моите часове ние не просто подскачаме, ние танцуваме.

Тренировката е приключение, в което забравяш всичко останало, скачаш високо и се усмихваш широко! Страстта ми към танца е видима както и почеркът, който влагам в тренировките ми. С това съчетание се изразява и моята индивидуалност като треньор и танцьор.

Спортът е начин на живот, отдаденост и мисия да вдъхновяваме хората да бъдат щастливи, здрави и красиви.

Ако все още не сте клубен член, станете част от семейството на Pulse Fitness & Spa още сега като купите своята карта онлайн ТУК.

ЕЛА И РАЗГЛЕДАЙ КЛУБА