IE loader

Виртуалните тренировки: последен писък на модата или наложителна новост?

Виртуалните тренировки: последен писък на модата или наложителна новост?

Разберете повече за този иновативен и модерен метод за тренировка и как той може да ви помогне да постигнете желаната форма

В последните години все повече нашумяват виртуалните тренировки. Те са много ефективни, спестяват време и са в полза на онези, които искат да тренират според своите условия (свободно време, интензивност на упражненията, трудност, и т.н).

Оказва се, че в забързания свят, в който живеем, те често са наложителна новост, а не просто мода или прищявка.

Какво представляват виртуалните тренировки и необходими ли са наистина?

pulsefit

Така нареченият виртуален фитнес се оформи като синтез между фитнес упражненията и иновациите в технологията. Изпълнението на тренировките е свързано с гледане на видеа с упражнения, заснети от световно признати треньори от различни школи, които обикновено се прожектират на голям плазмен екран. Заниманията са групови и много ефективни. Включват часове инструктаж по боди пъмп (B Pump), кросфит (CrossFit), спининг (Spinning), зумба, аеробика, пилатес, йога и много други.

Прочетете повече: Най-добрите безплатни приложения за фитнес и тренировки

Възниква обаче въпросът „Защо да се провеждат виртуални тренировки, а не класически?”. Основната причина за това е и тяхното най-голямо предимство – лесната им достъпност. Това ги прави идеален избор за хора, които разполагат с ограничено свободно време, като работещите на смени, майки с малки деца, и всички останали, които не могат да посетят фитнеса в часовете за класическите групови занимания. Наред с това те гарантират и забавление.

View this post on Instagram

Ако има групово занимание, което е различно от всички и същевременно изключително забавно и много ефективно в стопяването на излишните сантиметри, то това със сигурност трябва да е Kangoo Jumps. Тази тренировка нашумя у нас преди няколко години и благодарение на своята уникалност и доказан ефект в отслабването успя да се наложи като любим спорт на много жени и мъже. Вижте как протичат тренировките по Kangoo Jumps с невероятната 🔥 @coachella_coachella_ 🔥 и не пропускайте да станете част от тях в Pulse Fitness&Spa. Разгледайте графика на груповите ни занимания тук: https://timetable.pulsefit.bg/ 🤸‍♀️ #kangoojumps #fun #dance #cardio #joy #jumping #getfit #havefun #goodtimes #pulseandyou #pulsefitness

A post shared by Pulse Fitness and Spa (@pulsefitnessspa) on

Съществуват и други ползи от виртуалните тренировки, основните от които са:

  • Голямо разнообразие от видове тренировки, с различна продължителност и инструктори от висок клас
  • Трениращите могат да избират дали да проведат цялостна тренировка, без прекъсвания, или да изпълнят отделни упражнения
  • Премахва се нуждата от персонален или групов треньор
  • Изборът на упражнения може да бъде съобразен с тренировъчния режим, който спазва трениращият или с настроението, в което се намира
  • Те са опция, в случай, че инструкторът отсъства по уважителни причини
  • Трениращите имат достъп до тренировките по всяко време (но обикновено през работното време на фитнес клуба)

Прочетете повече: Как тренират фитнес инструкторите на Pulse Fitness?

Какво представлява една виртуална тренировка?

pulsefit

Виртуалната тренировка обикновено е с продължителност около 60 минути. На видео екран се прожектират упражненията, които трениращите трябва да изпълняват. Всеки трениращ може да избира кои упражнения и с каква интензивност да изпълни, в случай че не желае да проведе цялостна тренировка. А звученето на музика в ритъма на упражненията зарежда с допълнително настроение и мотивация.

Какви са видовете виртуални тренировки?

pulsefit

Зумба – зумба е кардио програма на основата на латино танците, чрез която се натоварват всички мускулни групи. Тя включва движения, както от аеробиката, така и от салса, ча-ча, фламенко, регетон, меренге и други. Подходяща е за начинаещи и за напреднали. Степента на натоварване е средна, като се тонизира цялото тяло, повишава се гъвкавостта и се засилва метаболизмът.

Прочетете повече: Зумба на фокус: Страст и здраво тяло в едно

Аеробика - аеробиката е кардио програма, която комбинира упражнения за издръжливост, тонус и балансирана мускулатура, изпълнявани под съпровод на бърза музика. Чрез нея се регулира интензивността на сериите и отделните упражнения. Подходяща е за начинаещи и напреднали и е със средна степен на натоварване. Аеробиката е особено ефикасна за развитието на мускулите в долната част на тялото и торса, а високата интензивност на движенията я отличават като един от най-популярните методи за отслабване и горене на калории. Тя подобрява състоянието на респираторната и сърдечносъдова система.

pulsefit

Пилатес - пилатес е гимнастична програма, съчетаваща елементи от каланетиката, балета и йогата, изпълнявани на фона на релаксираща музика. Подходяща е за начинаещи и е с ниска степен на натоварване. Този вид гимнастика спомага за развитието на гъвкавостта на тялото, повишаването на мускулния тонус и същевременно контролира стреса и поддържа доброто настроение За допълнително натоварване се използват уреди като топки, ластици, пружини, обръчи и гирички. Упражненията се изпълняват бавно и със специално внимание върху дишането и концентрацията на мисълта, само по веднъж, в определен брой повторения, а не в серии.

Прочетете повече: Пилатес на фокус: гъвкавина и увереност за модерната жена

Йога - йогата е един от най-древните методи за поддържане на духа и тялото в хармония. Типичното за упражненията е стремежът за поддържане на телесна координация и духовен баланс, без излишен акцент върху интензивността на изпълнение. Подходяща е за начинаещи и има множество ползи -  увеличава гъвкавостта, заздравява ставите и подобрява сърдечносъдовата система. 

Кросфит – кросфит е много добра комбинация от тренировъчни програми за един завършен атлет. Подходящо е за напреднали, тъй като се изпълняват упражнения, характерни за леката атлетика, гимнастиката, вдигането на тежести и дори водните спортове едновременно, в рамките на една сесия. Техниките са много разнообразни - клекове, напади, подскоци и дъги, бягане, коремни преси и лицеви опори. Обикновено упражненията се изпълняват с помощта на уреди, за да се увеличи допълнително натоварването. Тренировките са бързи и високо интензивни и способстват за развитието на умения в 10 сфери – сърдечносъдова, дихателна и силова издръжливост, сила, гъвкавост, експлозивност, скорост, координация, ловкост, баланс и точност.

Боди Пъмп – боди пъмп е модерна тренировка, която способства при отслабване, трупане на мускулна маса, оформяне и тонизиране на тялото. Тя включва елементи на аеробика и силови упражнения с помощта на тежести. Наподобява класическа фитнес тренировка, но в сгъстен и много по-интензивен вид. Използват се леки щанги, дъмбели, собственото тегло и широка степ платформа, за да се изпълняват кардио и силови упражнения на високи обороти под ритъма на бърза музика. Основните упражнения включват клекове с лост или дъмбел, вдигане на лост от лежанка, напади с допълнителна тежест. Тази тренировка е подходяща за напреднали и е с висока степен на натоварване.

Прочетете повече: B PUMP на фокус: Силно и тонизирано тяло за модерната жена

Тренировки с помощта на виртуален инструктор се провеждат в Pulse Fitness Downtown и в Pulse Fitness Energy Club.

ЕЛА И РАЗГЛЕДАЙ КЛУБА