IE loader

Смарт часовник - най-добрият приятел на спортуващия човек

Смарт часовник - най-добрият приятел на спортуващия човек

Разглеждаме 5 от най-приложимите функции на устройството смарт часовник

Събитията от 2020 година насам доведоха до установяването на хибриден начин на живот – работа от вкъщи и от офиса. Проучванията доказват, че здравната ситуация, в комбинация с увеличения престой у дома, са накарали повече хора да започнат да се замислят как се хранят, колко вода приемат на ден, имат ли пълноценен сън и т.н. Помощник в тези начинания безспорно е фитнес аксесоарът – смарт часовник!

Смарт часовникът за много хора е поредната нова технология, набираща популярност, без да виждат смисъл да я притежават. Този тип устройства всъщност са много повече от обикновени часовници. Те са свързани с мобилния телефон на потребителя и показват известия, съобщения, обаждания и най-важното - статуса на нашето здраве. Приготвили сме ви 5 от функциите, в които смарт часовникът може да бъде най-добрият приятел на спортуващия човек:          

  1. Измерване на броя на крачки

С увеличаването на активността се забързва и метаболизмът. За да постигнете този ефект трябва да правите около 10 000 крачки на ден. Смарт часовниците разполагат с крачкомер, който отчита всяка направена стъпка. По този начин устройството може да ви мотивира дори да надминете своята дневна цел.

  pulsefit         

  1. Създаване на списък с цели

Придобиването на рутина е една от най-важните стъпки за влизане във форма. Смарт часовниците, както нашите телефони, имат приложения за записване на цели. По този начин можете да си поставите таргет за крачки, за прием на вода, количество калории, посещения на фитнес клуба или залата за групови занимания.

  1. Напомняне

С много забързаното ежедневие в днешно време човек забравя за насрочените ежедневни дейности. Функцията на смарт часовника да напомня е страхотен начин да превърнете новата дейност в навик.

 pulsefit

  1. Отчитане на развитие

Смарт часовникът има опциите да показва прогреса в постигането на нашите цели - както в текущия момент, така и в края на деня. Устройството отчита изразходени калории, промяната на пулса, температурата на тялото, стрес, изминати разстояния и т.н.

  1. Следене на съня

Много нови модели смарт часовник разполагат със сензори, които показват статуса и качеството на съня. В механизма им има жироскоп и акселерометър, които помагат за измерването колко дълбок и ползотворен сън имате. Това е още един начин, който може да начина на живот и здравето на спортуващите към по-добро.

Тези 5 възможности демонстрират само част от екстрите на смарт часовника. Оказва се, че това устройство не е просто поредният технологичен аксесоар. Ако си търсите помощник в създаването на нови здравословни навици или в постигането на мечтаната форма, то смарт часовникът е перфектният избор за вас!

Вижте всички фитнес аксесоари на Pulse Gym Shop тук

ЕЛА И РАЗГЛЕДАЙ КЛУБА