IE loader

Предтренировъчни добавки и ползите от тях

Предтренировъчни добавки и ползите от тях

Кои са суплементите, които да приемаме преди физическо натоварване?

Днес ще разгледаме предтренировъчния прозорец и какви предтренировъчни добавки е добре да приемаме в него. Разбира се, има много възможни варианти, но ние ще се спрем на тези, които треньорите на Pulse Fitness & Spa препоръчват като ключови за подобряването на тренировъчния процес.

На първо място нека отговорим на въпросите: „защо трябва да приемаме нещо преди тренировка“ и „какво правят предтренировъчните добавки за нашето тяло“.

Предтренировъчни добавки и ефектите от приема им преди фитнес

Предтренировъчни добавки

Предтренировъчните добавки стимулират притока на кръв, като разширяват кръвоносните съдове. Докато тренирате определена мускулна група, кръвта естествено ще се движи към тази област по-свободно, което означава по-голямо напомпване и по-добър стимул за мускулатурата, независимо дали целта е качване на мускулна маса, или изгаряне на мазнини.

Съдействат за по-добра мускулна контракция и фокус по време на тренировка. С правилните добавки ще сте по-подготвени да тренирате с необходимата интензивност. Повишават издръжливостта и подобряват общата продуктивност. С течение на времето гарантирано ще постигате повече и повече успехи в залата.

Пазарът за хранителни добавки днес е изключително развит. Много от предлаганите продукти съдържат съставки, които биха довели до нежелани ефекти като повишаване нивата на кортизол, лошо абсорбиране на хранителни вещества и повишена умората след тренировка, вследствие на компесаторни механизми на нашето тяло. В това голямо разнообразие е добре да имаме представа кои са наистина важните суплементи за времето преди физическо натоварване. Целта на този материал е да Ви запознае с предтренировъчни добавки, от които бихте получили изброените по-горе ефекти.

Ето кои са нашите топ предложения за предтренировъчни добавки:

предтренировъчни хранителни добавки

  1. Ферментирал L- Citrulline

L-Citrulline е чудесно естествено средство за стимулиране на притока на кръв. Тази добавка помага за повишаването на нивата на аргинин в кръвната плазма дори по-добре от допълването със самия аргинин. Приемът на L-Citrulline подобрява сърдечно-съдовата дейност, намалява умората по време на физическо натоварване, повишава издръжливостта и намалява кръвното налягане.

  1. Бета-аланин

Ключовото предимство на бета-аланина е намаляването на мускулната умора чрез по-добро оборудване на тялото за справяне с натрупването на млечна киселина. Той също така служи като антиоксидант, което означава, че може потенциално да помогне за намаляване на щетите, причинени и от свободните радикали.

  1. L-таурин

Друга естествено срещаща се аминокиселина, която може да подпомогне ефективността на тренировката, е L-таурин. Той има способността да премахва отпадъчния продукт по време на тренировка както и други вредни токсини, които могат да потиснат способността Ви да тренирате с висока интензивност.

  1. CreaPure креатин монохидрат

Много малко съставки имат зад гърба си толкова научна литература, колкото креатин монохидрат, когато става въпрос да се даде възможност на тялото да „натиска“ по-силно и за по-дълго. Креатин монохидратът позволява ресинтезът на АТФ да се осъществи на по-високо и по-последователно ниво. Това е свързано с принципа за „почивка-пауза“, за който можете да попитате треньорския екип на Pulse Fitness & Spa при следващото си посещение в клуба.

  1. Аминокиселини с разклонена верига BCCA

Увеличаването на присъствието на бионалични аминокиселини с разклонена верига в прозореца преди тренировка потенциално ще помогне да се противодейства на катаболизма и да се подобри възстановяването.

  1. Есенциални аминокиселини EAA

Есенциалните аминокиселини са ключов „спусък“ за включване на M-TOR (способността на атлетите да изпълняват дадено упражнение ефективно) и синтеза на мускулен протеин. С други думи - те ни правят по-ефективни по време на тренировка.

  1. Глутатион

Глутатионът повишава функциите на имунната система , което ще помогне на тялото да бъде по-добре подготвено за стреса от интензивните тренировки.

  1. Ашваганда

Управлението на кортизола е ключово по време на тренировъчния прозорец и този естествен билков адаптоген ще помогне за това.

Препоръчваме Ви да следвате инструкциите за прием, налични на опаковките на гореспоменатите добавки. За детайлни съвети и помощ, не се колебайте да се консултирате с нашите персонални и групови треньори.

ЕЛА И РАЗГЛЕДАЙ КЛУБА