IE loader

Актьорът Дидо Мачев: Плуването е моят любим спорт! (Видео)

Актьорът Дидо Мачев: Плуването е моят любим спорт! (Видео)

За плуването, фитнеса, емоциите, диетите и любовта от закрития плувен басейн в интервю с актьора Дидо Мачев

Плуване в закрит плувен басейн през зимата или фитнес е въпрос, чийто отговор е категоричен! Плуване разбира се. Плуването заема челно място в класацията на актьора Дидо Мачев за най-любим спорт.

Интервю с Дидо Мачев в закрития плувен басейн

Дидо Мачев е български актьор и телевизионен водещ. Роден е на 4 юли 1955 година. Работи в театрите в Хасково и в Сливен. След 1990 година се премества да играе на сцената на Сатиричния театър. Там по-известни негови роли на Гълъб в „Гълъбът“ от Шомов, Методи в "Да убиеш премиер" от Емил Андреев, Калабушкин в „Самоубиецът“ от Н. Ердман, Шофьорът в „Маршрутка“ от Елин Рахнев, Андрей Андреевич Нюнин в „Сватба“ от Чехов и Вестникарят в „45 години не стигат“ от Иван Кулеков. Диян Мачев също така е бил водещ на предавания като „Семейни войни“ и „Големият въпрос“ по Нова телевизия.

Този плувен басейн е с почти Олимпийски размери и е предназначен за усъвършенстване на уменията на и под вода, както и за спортни състезания. Вътрешният плувен басейн на "Pulse Fitness & Spa Bulgaria" е с дължина 25 м. и дълбочина от 1,6 до ­1,80 м, разделен на няколко плувни коридора. Водата в басейна се пречиства със специални немски био препарати, а температурата се поддържа на нива от 27°C, което го прави перфектният избор за аква занимания както през лятото, така и през зимата.

Плуване или фитнес?

Това е въпрос, чийто отговор разбрахме в интервюто с Дидо Мачев. И все пак най-добра е комбинацията от тренировки във фитнес залата, съчетана с плуване в басейн. Благодарение на тренировките във фитнес залата ще натоварим конецнтрирано всяка една мускулна група. Така след няколко месеца мускулите ще бъдат по силни и по красиви. При упражненията с тежести обаче има по голям риск от травми, когато същите не биват изпълнявани по ръководството на професионален фитнес треньор.

плувен басейн София

При плуването рискът от травми е много по малък в сравнение с тренировките със свободни тежести. Този спорт е най-щадящия от гледна точка на натоварване върху организма. Плуването увеличава дихателния капацитет на белия дроб и хидратира кожата, намаля стреса. При плуването участват почти всички мускулни групи. Най-активна обаче е горната част на тялото и именно поради тази причина е добре да съчетаем плуването с тренировки във фитнес залата!

ЕЛА И РАЗГЛЕДАЙ КЛУБА