IE loader

Най-доброто базово упражнение за стягане на долната част на ръцете (трицепсите)

Най-доброто базово упражнение за стягане на долната част на ръцете (трицепсите)

Фитнес треньорът Петър Александров демонстрира изпълнението на упражнението френски преси

Ако в областта на мускулите наречени трицепси забелязвате нещо тресящо се - не се притеснявайте непременно! Може „тресящото се нещо” да са мускули, но може и да не са. Всъщност, стегнете мускулите си в тази част на ръката (трицепсите). Твърдо ли е онова „тресящо се нещо“? В случай, че не е твърдо, а дори и да е по твърдо, не пропускайте следващото базово упражнение за стягане на ръцете в областта на трицепсите.

Изпълнение на упражнението френски преси

Легнете на хоризонтална лежанка. Хванете прав лост на широчината на раменете в надхват. Извадете го от стойките и съберете лактите до положение в което те са успоредни. Спускайте лоста почти до челото, като китките са леко сгънати, а лоста е почти на възглавничките на ръцете. Поддържайте това положение през цялото време на движение. Когато спускате лоста вдишвайте, а когато се връщате в изходно положение – издишвайте.

Направете няколко загряващи серии с цел предпазване на лактите от травми и подготвяне на мускулите за предстоящите работни серии. Ако никога не сте правили това упражнение, правете по 3-4 работни серии от по 10 повторения, като препоръчително е ползването на личен фитнес треньор.

Внимание! В този видеоматериал или в други подобни ще забележите, че лактите стоят по разтворени. И това има следното обяснение! Когато мускулатурата е по развита, както и когато се изпомпи с кръв по време на работните серии – гъвкавостта на мускулатурата се ограничава, т.е. не може да съберете лактите си толкова, колкото в първата работна серия.

Ако желаете да бъдат събрани, както в началото, като по този начин ще натоварите много по добре трицепсите си, изпълнявайте упражнението с помощта на тренировъчен партньор. Неговата работа ще бъде, както да придържа лактите ви да не отиват много встрани, така и да подпомага скоростта на движение в последните 3-4 повторения на всяка работна серия.

ЕЛА И РАЗГЛЕДАЙ КЛУБА