IE loader

Масаж - ключът към пълноценното възстановяване след тренировка

Масаж - ключът към пълноценното възстановяване след тренировка

Много изследвания са доказали нуждата от качествен масаж, за да се постигне пълноценно възстановяване

Без значение от тренировъчния стаж, фитнес заниманията водят до умора, а понякога са възможни дори и травми. Страничните ефекти като мускулни схващания и болки в ставите, са вследствие на неправилно възстановяване. Повечето от нас възприемат почивката като единствен начин да релаксират след физическо натоварване. Доказано е, че добрият масаж преди или след тренировка може да помогне за лечение на мускулна умора, да ускори възстановяването, да намали сковаността и да увеличи мускулния кръвен поток.

pulsefit

Масаж и неговите ползи

Независимо от вида физическо натоварване, което сте избрали, редица специалисти препоръчват процедурата масаж, определяйки я като ефикасен метод, с който може да постигнем двойно по-бързо възстановяване, намаляване на натрупаните стрес и напрежение, както и релаксация на ума и сетивата. Ако сте загубили своя тренировъчен ритъм поради липса на спортна активност, масажът ще възобнови еластичността на тъканите в тялото, като същевременно  ще подобри и емоционалното Ви здраве. По този начин, след благоприятната процедура, ще се чувствате изпълнени с енергия и добро настроение.

Масаж преди или след тренировка? А защо не и двете!

Масаж преди тренировка

Има много причини, поради които да си направите масаж преди тренировка. Той подпомага загряването на мускулите, увеличава гъвкавостта и притока на кръв, като едновременно с това понижава риска от нараняване.  Други негови ползи включват намалени стрес, напрежение и безпокойство. Отделените ендорфини по време на масажа ще ви оставят фокусирани и в добро настроение, за да извлечете максимума от тренировката.

 pulsefit

Масаж след тренировка

Повечето от вас знаят, че стречингът е добър метод, чрез който да завършите тренировката си и едновременно с това да ограничите появата на мускулни болки. Но това не е всичко, което може да направите, за да предотвратите болките и схващанията в дните след като сте опитали нова тренировка или сте увеличили нейната интензивност.

След дълго и изтощително физическо натоварване е необходим масаж, който да регенерира тялото, като повиши кръвообращението, възстанови мускулите, подобри дейността на нервната система и намали възпалението след тренировка.

 pulsefit

Препоръчителен масаж след фитнес тренировка

От изключително голямо значение, преди да изберете подходящ за вас масаж, е подборът на  СПА център, който да разполага с качествени студиа и висококвалифицирани терапевти и масажисти. За да се насладите на пълноценно възстановяване след тренировка, и в същото време да бъдете заобиколени от модерен и комфортен интериор, СПА центровете на Pulse, заедно с професионалистите от Marina Spa са най-подходящото място за Вас. Сред най-ефективните масажи, препоръчани от най-добрите ни терапевти са:

  • Спортен масаж - има за цел да намали вероятността от нараняване, да насърчи заздравяването на съществуващи спортни наранявания и да повиши спортните постижения. Може да бъде част от тренировъчна програма на ежедневен спортист, като например такъв, който извършва физическа дейност за развлечение, или за сериозен спортист, който се подготвя за състезания.
  • Дълбокотъканен масаж - един от най-популярните методи, който навлезе в терапевтичните услуги. Той се фокусира върху подновяването на еластичността и функционалността на мускулните тъкани, за да се предотвратят бъдещи възпаления и травми. Използва се специфична техника, която преминава дълбоко в пространствата между мускулите, за да могат те да се изпълнят с окислородена кръв, да се източи лимфата, а мускулната фасция да се разтегне. Въздейства върху сковаността, еластичността, хроничните болки и травми и същевременно ги елиминира. Подходящ е както за активни спортисти, така и за хора, които водят заседнал начин на живот.
  • Медицински масаж - базира се на на резултатите. В допълнение към облекчаване на стреса и релаксация, той се фокусира върху медицински нужди. Често се използва за справяне с болката, намаляване на възпалението, подобряване на кръвообращението, облекчаване на компресията на нервите, подобряване на храносмилането, увеличаване на гъвкавостта или лечение на други здравни проблеми.


Подарете на своето тяло едно неустоимо преживяване в нашите СПА центрове, като запишете своето безплатно посещение сега !

ЕЛА И РАЗГЛЕДАЙ КЛУБА