IE loader

Магнезият - ключовият минерал за трениращите хора

Магнезият - ключовият минерал за трениращите хора

Разберете какви са качествата на магнезия и как можете да си го набавите

Магнезият е изключително необходим минерал за всеки трениращ човек, тъй като е от особено значение за цялостното физическо състояние. Ако спортувате активно и се опитвате да увеличите ефективността от тренировките си, то задължително трябва да приемате нужните количества магнезий, тъй като една от основните му функции е производството на енергия.

Ползи за трениращия човек

Магнезият играе ключова роля при създаването на АТФ (аденозинтрифосфат), което се явява основен енергиен източник за клетките. Той спомага за увеличаването на синтеза на мускулната тъкан, което означава, че ако приемате нужните количества ще успеете по-бързо да изградите по-силна мускулатура. Освен това магнезият е необходим, защото спомага за отпускането на мускулите, тяхната гъвкавост и подвижност. Приемът му премахва схващанията и улеснява преминаването на мускулната треска, породена от интензивна тренировка. Ако страдате от честа умора и раздразнение, замайване, болки в костите и мускулите, то е възможно да ви липсва магнезий.

Други здравословни ползи

Магнезият е ползотворен за укрепването на централната нервна система. Той влияе благоприятно върху продължителността и качеството на съня, намалява стреса и отоците в човешкия организъм и спомага за доброто функциониране на сърдечно-съдовата система. Магнезият ускорява заздравяването и укрепването на костите, тъй като подпомага добрата абсорбция на калций в организма. Той е ключов минерал, който спомага за правилното функциониране на храносмилателната система. Той може да спомогне за поддържане на нормална циркулация на кръвта, което от своя страна допринася за поддържане на здравословно кръвно налягане. 

Как да си набавим магнезий?

Можете да си го набавите чрез храната или чрез качествени хранителни добавки. Магнезий се съдържа в тъмнолистните зеленчуци, овесените ядки, пшеницата и бобовите култури, но при обработката в организма голямо количество от веществото се губи. Имайте предвид, че при голям недостиг на този минерал в организма ви, няма да успеете да си набавите нужните количества само чрез храна. За да си гарантирате достатъчен прием на магнезий, както и лесното му усвояване е добре да го вземате като допълнителна добавка към храненето. Може да се приема преди и след тренировки, за да възстановите тялото си ефективно.

На пазара обаче има толкова много продукти. Кой е правилният избор? 

Видът магнезиево съединение е ключово за усвояването от тялото. Веществата магнезиев оксид и карбонат имат ниска разтворимост във вода - те са „утайки“. Магнезият не се разтваря от тях и не се усвоява от тялото. Той се усвоява от тялото само ако се разтвори във вид на йони Mg 2+. Магнезиевият цитрат в Магне B6 Форте има висока разтворимост и затова се усвоява отлично от организма.

Именно това е причината от огромното разнообразие от налични на пазара продукти да препоръчваме именно Магне B6 Форте на всички, които посещават клубовете Pulse Fitness & Spa.

pulsefit

Витамин Б6 е от съществено значение за усвояването на магнезия. Той подпомага усвояването на магнезия и преминаването му от червата в кръвта. Също така витамин Б6 е ключов за транспортирането на магнезия от кръвта до клетките и тъканите на мускулите. Липсата на витамин Б6 в други магнезиеви продукти означава затруднено усвояване на магнезия и липса на ефект. Магне B6 Форте комбинира магнезий и витамин Б6 в един завършен продукт, който няма реален аналог на пазара!

Какви са причините Магне B6 Форте да е най-ползваният магнезий в света:

  • Висока доза магнезий - 1250 mg магнезиев цитрат за дневен прием.
  • Отлична бионаличност на магнезий.

Магне B6 Форте е магнезий №1 в света за 2019 г. и за последните 10 г. и е препоръчан от треньорите на Pulse Fitness & Spa! 

Само до 31.08 Pulse Fitness & Spa подарява от най-добрия магнезий на всички, трениращи във веригата. Разберете още като кликнете тук! 

pulsefit

БЕЗПЛАТНО ПОСЕЩЕНИЕ