IE loader

Коя е най-добрата диета за отслабване? Попитахме диетолога Камелия Буюклиева!

Коя е най-добрата диета за отслабване? Попитахме диетолога Камелия Буюклиева!

Има ли доказани здравословни диети за отслабване

"Коя е най-добрата диета за отслабване?" - въпрос, който вълнува огромна част от хората днес. Когато летните месеци наближават, започваме да се стремим към перфектна фигура. Можем ли обаче да постигнем задоволителни резултати за кратко време и с непроверени диети? В интeрнет пространството има безброй диети за отслабване, но точния отговор на този въпрос можем да открием само с помощта на професионалист в сферата на храненето.

И все пак коя е най-добрата диета за отслабване

Започнахме с бързо допитване до Google. Само секунда след като написахме "диета за отслабване", се появиха десетки заглавия като: 

  • Доказани диети за отслабване;
  • Здравословна диета за отслабване;
  • Нови диети за отслабване;
  • Кратки диети за отслабване;
  • Най-добрата диета за отслабване и др.

Най-добрата диета за отслабване за лятото

 „Коя е най-добрата диета за отслабване“, която сте спазвали - допитахме се и до клубните членове на Pulse Fitness & Spa. Ето, какво ни отговориха те:

"Аз съм привърженик на високобелтъчното хранене. Т.е. приемам най-много белтъчини, а след тях са въглехидратите и мазнините. Само за два месеца преди летния сезон, в комбинация с всекидневни тренировки, лично за мен върши чудесна работа!" / Мартин

"Привърженик съм на кетогенната диета! Консумирам най-вече сьомга или телешки стек със зеленчуци!" / Петър

"Моят метаболизъм е бърз и не е необходимо да минавам на някакви стриктни диети за отслабване. Въпреки това се придържам към консумацията на сурови зеленчуци и месо." / Кети

Като обобщение можем да кажем, че всеки организъм е различен и универсална диета, водеща до желан резултат, не съществува.

Коя диета за отслабване е най-добрата

И за да затвърдим темата „Диета за отслабване“, се обърнахме към професионалния диетолог Камелия Буюклиева. Попитахме я:

  1. Има ли доказани диети за отслабване?
  2. Можете ли да ни дадете пример за здравословна диета за отслабване?
  3. Има ли нови диети за отслабване или всичко е просто маркетинг?
  4. Какво ще рече „Кратки диети за отслабване“?
  5. И в крайна сметка - коя е най-добрата диета за отслабване?

Научете отговорите във видео интервюто!

Камелия Буюклиева е клиничен диетолог в Pulse Fitness & Spa. Завършила е „Хранене и Диететика” в един от най-престижните университети в сферата - King’s College London, Великобритания. Също така тя е сертифициран фитнес инструктор и Аюрведа терапевт и консултант.

Професионалният опит на Камелия включва работа с пациенти с диабет, сърдечно-съдови заболявания, алергии и хранителни нетолерантности, хормонален дисбаланс, гастроентерологични оплаквания, автоимунни заболявания. Тя консултира бременни, подрастващи и активно спортуващи.

ЕЛА И РАЗГЛЕДАЙ КЛУБА