IE loader

Как се оформят коремни мускули?

Как се оформят коремни мускули?

Добре оформеният комент мускул е желан от всички активно спортуващи, но резултатите се постигат трудно и с постоянство. Но ако не обърнете внимание на подкожните мазнини в тази област, има сериозни рискови последици за здравето ви.  Стомашните мазнини значително повишават риска от развиване на сърдечни проблеми, диабет, хипертония, сънна апнея, различни форми на рак, както и други дегенеративни разстройства. Единствената стратегия за трайно намаляване на коремните мазнини, (ако имате такива) е да комбинирате в процеса на персоналното трансформация добре балансирана храна, пълна с естествени храни, точното количество вода (в зависимост от интензивността на тренировките и килограмите), което ще стимулира хормоните и метаболизма в тялото ви, както и рационални тренировки с правилни упражнения, включващи бройка, серии и почивки. 

Вашата диета придружена с програма за трениране е най- правилния път,  ако искате добре оформени коремни мускули. Коремната преса може да  се оформи по много различни начини и способи, в зависимост от желанията на клиента. Няма перфектна форма на коремния мускул. Всеки клиент си има изисквания как точно да е оформена тази зона (особено жените), затова няма точно определена перфектна форма при жените, докато при мъжете колкото е по-изчистена от подкожни мазнини и колко е по - раздута като обем, толкова е по - впечатляваща.

Хранителните добавки са смятани за крайно вредни и увреждащи организма, но това не е така. Стига да се приемат според индивидуалното физическо състояние на клиента, в това число се взима под внимание години, килограми, брой тренировки, начин на храненен и здравословни особености, те могат да бъдат ваш помощник към желаната цел.  Хранителната добавка Л-карнитин може да се каже ,че е най-безвредната от всички други, стимулиращи топенето на мазнините, особено на подкожните. Нейните недостатъци са, че при предозирване получавате гадене и стомашна диария . Л-карнитинът се пие 30-40 минути преди тренировка за максимален ефект. Освен, че гори мазнините, той ги превръща в енергия, която помага в тренировъчния процес.

За оптимален ефект от хранителните добавки, тренировките трябва да бъдат консистентни във времето и персонално изготвени за всеки клиент. Има много теории кога трябва да се правят упражнения за коремни преси.Истината е, че е необходимо да се правят спрямо приоритетите на клиента. Когато приоритет е стопяването на коремни мазнини, те  трябва да се изпълняват по време на кислороден глад (когато дихателната система започне да не усвоява кислорода и вместо да издишаме въглерод, издишаме кислород. В следстие, на което количеството кислород, пренасяно в кръвта към мускулите, е недостатъчно. ),тоест когато организма е задъхан и се опитва да се възстанови.

Пример: Кръгова тренировка (няколко упражнения, редувани едно след друго без почивка) ВИНАГИ се завършва с коремни преси, когато сте най-изморени и сте на предела на моментните си възможности.

Когато качвате мускулна маса, естествено с приоритет са големите мускулни групи (гърди, гръб, глутеос, бедра, бицепс, трицепс), затова коремния мускул се натоварва на края на тренировката. Именно той е стабилизаторът на човешкото тяло и ако бъде изтощен от самото начало или по време на серията от упражнения, ефектът няма да бъде пълноценен.

 

Препоръчителен тренировъчни серии с правилно изготвен хранителен режим за 30 дни. За този период организмът ви ще се освободи минимум от 4% подкожни мазнини:

Вид упражнение

Честота на тренировки

Серии

Общ брой упражения за 7 дни

Общо за 30 дни

Коремни преси

3 пъти седмично

150 коремни преси на тренировка

450 бр. коремни преси

1800 бр. коремни преси

Кардио

3 пъти седмично

20 мин. кардио на тренировка

60 мин. кардио

240 мин. кардио

 

 

Заповядайте в Pulse Fitness & Spa, където ще Ви помогнем да се освободите от излишните мазнини и да влезете в желаната форма. Нужна е само мотивация от ваша страна, ние ще ви покажем стъпките към постигане на перфектната и здравословна визия!

 

Автор: Иван Христов

ЕЛА И РАЗГЛЕДАЙ КЛУБА