IE loader

Как да стимулираме по естествен път нивото на тестостерон в тялото?

Как да стимулираме по естествен път нивото на тестостерон в тялото?

В сезона, в който почти всеки се стреми да покачи мускулната си маса, нека разгледаме тази актуална тема

Повишаването на нивото на тестостерон по естествен път е пряко свързано с фитнес прогреса ни. Тестостеронът има отношение към растежа, количеството сила и телесния състав. По-високото ниво на този хормон също така допринася за цялостното благосъстояние на тялото, по-добрия тонус и облекчаването на болките в ставите.

Има много различни здравословни навици, които можем да направим част от ежедневието си, за да стимулираме естественото производство на тестостерон. Нека разгледаме 3 от тях. Нашите съвети към вас са:  

За по високи нива на тестосотерон консумирайте достатъчно количество полезни мазнини

pulsefit

Нутриционистите на Pulse Fitnеss & Spa са скептични към диети, в които мазнините липсват и обикновено изразяват несъгласието си с подобни хранителни планове. Когато  премахнем цяла една макро група, каквато са мазнините, затрудняваме изключително много тялото си да произвежда значителни количества тестостерон.

Добавянето на полезни мазнини като тези от ядки, авокадо, жълтъци, сьомга или дори под формата на хранителна добавка като омега-3 може да има само положително въздействие върху производството на тестостерон и общия ни тонус. По отношение на количествата - това напълно зависи от общия прием на калории, теглото, целите и телесния състав.

Ако имате по-конкретни въпроси по тази тема, не се колебайте да попитате експертите на Pulse Fitness & Spa.

Тестостеронът ще "пострада", ако не спитите пълноценно

Тестостерон и сън

Ако режимът ни на сън е несинхронизиран, производството на тестостерон неимоверно ще пострада. Когато спим, нашите анаболни хормони, включително и тестостеронът, са в пика си на продукция. Ето защо дълбокият сън е от решаващо значение.

Ограничаването на приема на кофеин и други стимуланти в късните часове на деня е задължително, ако искаме да вземем максимума от нощната си почивка. Позитивен ефект пък има магнезият, приемът на който, може значително да подобри качеството на съня.

Предизвиквайте себе си

Друг ключов аспект на стимулирането на естественото производство на тестостерон е прогресивното натоварване във фитнеса. Гледайте на всяко едно занимание в залата като на предизвикателство за Вашата воля. Старайте се постепенно да увеличавате тежестите и броя повторения в серия. Този доказан фитнес метод ще стимулира анаболните хормони и ще доведе до повишаване на тестостерона, при условие, разбира се, че всичко друго в ежедневието Ви също е съобразено с тази цел.

ЕЛА И РАЗГЛЕДАЙ КЛУБА