IE loader

Електромускулна стимулация: Какво е Miha Bodytec?

Електромускулна стимулация: Какво е Miha Bodytec?

Разберете всичко за този иновативен метод за електромускулна стимулация

Много от хората влизат във фитнес клубовете с нагласата, че само след няколко посещения ще отслабнат магически, без да се потят излишно. Истината е, че идеалното тяло се постига с усилия и отдаденост. Все пак тези, които искат бързо да получат резултати и да се похвалят със стегнато и оформено тяло, могат да се доверят на един иновативен уред, който ще открият само в Pulse Fitness & Spa. Това е технология за електромускулна стимулация, а уредът, който  ще ви помогне да изглеждате по-добре в кратки срокове, се нарича MIHA BODYTEC.

Прочетете повече: Данни за тялото: Какво е 3DFIT скенер?

Как протича една стандартна тренировка и какво представлява самият уред, ще прочетете по-долу.

Историята на MIHA BODYTEC

 

pulsefit

 

Технологията за електромускулна стимулация (EMS) търпи десетилетия на проучвания и развитие, преди да придобие настоящия си облик. Локалното приложение на електронни импулси, характерно за тази технология, се използва в различни области – рехабилитация, физиотерапия, козметика, астронавтика, професионален спорт. След редица изследвания и опити се ражда и MIHA BODYTEC, чиято основна употреба е във фитнеса.

 

 

Прочетете повече: Българските параолимпийци: истории за силата на човешкия дух

MIHA BODYTEC е разработена през 2007 г. в Герщхофен, Германия от компанията MIHA Maschinen GmbH, която повече от 40 години произвежда спортни и медицински продукти. Изобретателите имат за цел да създадат уред, който помага на хората със забързано ежедневие да тренират интензивно. Уредът MIHA BODYTEC използва електромускулна стимулация, която води до бързи и ефективни резултати, тъй като по този начин се тренира и работи върху цялото тяло. Импулсите навлизат в тялото и по този начин действат както повърхностно върху кожата, изглаждайки несъвършенствата, така и по-дълбоко в мускулите на тялото, като ги стягат и оформят. Това прави тази тренировка перфектно решение за всеки с ограничено време.

Екипировката на MIHA BODYTEC

 

pulsefit

 

Първоначално може да се почувствате като герой от научно-фантастичен филм, защото ще се наложи да облечете специфично тренировъчно облекло. Веднъж облекли футуристичния костюм обаче, трениращите бързо ще осъзнаят ползите от тренировката с MIHA BODYTEC.

Прочетете повече: Най-добрите безплатни приложения за фитнес и тренировки

30­ минути, прекарани с MIHA BODYTEC, са равни на 180 минути традиционна тренировка. Едновременно се повлияват 90% от мускулите в тялото, генерирайки 36 мускулни съкращения в рамките на заниманието.

 

 

Тренировъчно облекло е изработено от дишащ антибактериален материал, който гарантира хигиената и физическия комфорт по време на тренировката. Не се плашете от всички кабели и жици, които се закачат за облеклото, за да прокарат електронните импулси. Кабелите са вградени в дрехите, така че да не затрудняват тренировката и да бъдат максимално безопасни.

Прочетете повече: Топ 5 на най-популярните фитнес уреди и ползата от тях

В тренировъчните дрехи има 10 двойки електроди. Всяка една двойка раздвижва отделни мускулни групи, но всички десет работят едновременно, за да стимулират мускулите в цялото тяло в един и същ момент. Електродите се прикрепват към крайниците с отделни колани. Специалните кабели на електродите могат да бъдат използвани и за медицински процедури и физиотерапия.

Тренировка с MIHA BODYTEC

 

pulsefit

 

Тренировките са индивидуални и се извършват с квалифициран инструктор. Той преценява физическите възможности на трениращия и създава специална програма, с която да се работи върху проблемните зони. Препоръчват се 2 или 3 процедури седмично, тъй като натоварването на мускулите е сериозно и е важно да се спазва времето за възстановяване.

Прочетете повече: Топ 5 на най-популярните фитнес уреди и ползата от тях

Основното предимство на MIHA BODYTEC е, че спомага за ефективното трениране при хора, които не могат да си позволят да тренират редовно и интензивно. Този вид тренировка е подходяща за майки с деца, спортисти с травми, делови личности и други подобни.

 

 

По време на една сесия с MIHA BODYTEC тялото може да изгори средно 500 калории, като до 3 дни след тренировката продължават да се горят още калории, дори при липса на физическа активност. При редовни тренировки с MIHA BODYTEC се засилва метаболизма, а нивото на мускулната маса се увеличава пропорционално с топенето на излишни сантиметри и килограми.

Прочетете повече: Как да възстановим мускулите след тренировка

По време на 30-минутната тренировка се правят базови упражнения, които са неизменна част от класическите фитнес сесии. Такива са клековете, нападите, планкът и коремните преси. С придобиването на опит към упражненията се добавят и тежести, с които да се стимулират допълнително мускулите и да се постигнат още по-бързи и видими резултати. Инструкторите често включват подскоци и бърпита, които спомагат за кардио елемента в тренировката.

Ползите от MIHA BODYTEC

 

pulsefit

 

Ползите от електромускулната стимулация са много. Основното предимство на MIHA BODYTEC е, че за кратко време можете да постигнете завидни резултати – ако спазвате хранителен режим, разбира се. Тренировките с MIHA BODYTEC ефективно и видимо стягат и оформят мускулите, премахват целулита, тонизират и масажират тялото. Сред останалите ползи от технологията са:

  • до 18 пъти по-голяма стимулация на мускулните групи
  • бързо и ефективно изгаряне на мазнините и излишните сантиметри
  • облекчаване на болката при травми и по-бързо възстановяване на тялото
  • комплексно и едновременно повлияване на повече от 90% от мускулите в тялото
  • нищожен риск от физически травми, свързани с провеждането на тренировките
  • бърз и видим ефект само след месец тренировки

Прочетете повече: HIIT или интервално кардио: що е то, как се прави и какви са ползите?

Хранителен режим

 

pulsefit

 

Въпреки че ефектът от MIHA BODYTEC би се определил като „магически“ от мнозина, технологията е значително по-неефективна, ако не се спазва правилен хранителен режим. Важно е да гледате на тренировките с електромускулна стимулация като на стандартни фитнес тренировки. Това означава да приемате достатъчно количество протеини, въглехидрати и полезни мазнини. Стремете се да похапвате повече месо и риба и не забравяйте за зеленчуците. Добрата хидратация на организма също е от първостепенно значение. Важно е да приемате около 2 литра вода на ден, а в тренировъчни дни – до 3 литра.

Можете да намерите MIHA BODYTEC във фитнес клубовете Pulse Fitness & Spa BULGARIA, PLATINUM и WEST PARK, както и в Pulse Fitness & Spa PLOVDIV.

Нашите клубни членове могат да се възползват от ексклузивни предложения за тренировки с MIHA BODYTEC, като за целта трябва само да попитате личния си треньор за специалните възможности.

 

ЕЛА И РАЗГЛЕДАЙ КЛУБА