IE loader

Бокс - перфектното групово занимание за отслабване

Бокс - перфектното групово занимание за отслабване

Акитивните занимания по бокс изгарят около 700 калории на час

Бокс е тренировка, която набира все по-голяма популярност не само сред мъжете, но и сред жените. Този спорт представлява комбинация от разнообразни и интензивни кардио и силови упражнения.

Боксът не само развива бързината и физическата издръжливост, но и активно съдейства за отслабването (изгарянето на мазнини). Той е сред спортовете, които можем да тренираме, където и да се намираме. За да започнем, са ни необходими само удобни дрехи и обувки.

Какво представлява тренировката по бокс?

Ако сте напълно начинаещи, препоръчваме да започнете тренировките в група. Една групова тренировка протича по следния начин:

Първо се започва със загрявка. Това е задължително, защото тя подготвя мускулатурата за предстоящото натоварване и работни серии. Обикновено загрявката представлява раздвижване на тялото, скачане на въже или лек крос за около 5 минути.


Скачането на въже е упражнение, което силно се препоръчва в тренировките по бокс, защото развива координацията и издръжливостта. Силовите тренировки, включващи лицеви опори, коремни преси, клекове и други базови упражнения, също заемат важна част в заниманията. Освен че оформят мускулите и активно съдействат за изгарянето на мазнини, движенията в бокса развиват и силата на удара.

В едно активно занимание по бокс се увеличава сърдечната честота и се изгарят между 300 и 600 калории на час.

Тренировки по бокс в София

Ползите от груповите занимания никак не спират до тук! Боксът повишава увереността и намалява стреса. Ще развиете и уменията си за самозащита и така ще се чувствате по-спокойни. Все пак да не забравяме, че боксът е бойно изкуство.

За да избегнете риска от травми и наранявания, ние Ви препоръчваме да посещавате групови тренировки по бокс в Pulse Fitness & Spa. Когато тренирате в група, мотивацията нараства, а треньорът ще Ви научи на правилните движения без риск.

Вижте графика на нашите групови занимания по бокс тук!

ЕЛА И РАЗГЛЕДАЙ КЛУБА