IE loader

Алтернативни кардио занимания за начинаещи

Алтернативни кардио занимания за начинаещи

Научете алтернативните методи за горене на калории

Свикнали сме, като чуем “кардио”, да си представяме изтощителни часове, прекарани на пътеката или крос тренажора във фитнеса. Много от трениращите намират кардиото в края на тренировката за досадно, но все пак необходимо, ако целта е стройна фигура. Други пък предпочитат да пренесат времето за кардио сред природата, където тичането или карането на колело са по-приятно занимание.

Съществуват обаче и различни алтернативи, които горят не по-малко калории, но по нетрадиционен начин. Те са лесни, достъпни и много приятни.

Ето и нашия списък с кардио занимания за начинаещите фитнес ентусиасти, които нямат търпение да опитат нови изживявания.

Народни танци

 

pulsefit

 

Българският фолклор е нещо, с което наистина трябва да се гордеем. Той е богат на традиции и носи духа на поколенията преди нас. Народната музика и танци са нещо, което е закодирано в гените ни, и където и да отидем, то винаги ще е част от нас. Освен това хорото е невероятен начин за горене на излишни мазнини и придобиване на по-голяма издръжливост. Не е нужно да сте завършили хореографско училище, за да танцувате. Все повече танцови школи откриват групи за начинаещи. Най-големите и елитни фитнес центрове също.

 

 

Прочетете повече: Kangoo Jumps на фокус: Много забавление, още повече кардио

Народните танци дават невероятно усещане за принадлежност, а когато се наложат и като групово занимание, бързо ще се почувствате част от колектива. За да се включите в групова тренировка по народни танци, ви трябват удобни обувки и екип. Съветваме ви да не подценявате този спорт, защото ще се изненадате колко интензивен може да бъде. С един час танци и хора ще изгорите поне 700 калории. С редовна практика бързо ще влезете във форма и ще подобрите сърдечно-съдоватата си система. Народните танци ще подобрят дишането, ще засилят издръжливостта и ще изпълнят целия ви ден с много енергия.

Планинарство

 

pulsefit

 

Случвало ли ви се е докато сте на преход в планината, да ви размине някой възрастен дядо, а вие да издъхвате? Планинарството, освен много полезно хоби, е и страхотен начин да поддържате тялото и духа си млади. Разходките сред природата укрепват имунната система, подобряват дишането и работата на сърцето. С толкова много ходене ще оформите долната част на тялото, а ставите на краката ще станат по-силни. Прасецът също.

Прочетете повече: 5 причини да заместим ходенето с каране на колело

За планинарството обаче ви трябват специални обувки и екипировка, тъй като теренът в планината е неравен, а времето по-хладно и често се сменя рязко. Ако решите да го практикувате, задължително ангажирайте и водач, който познава района, за да ви се притече на помощ в неочаквана ситуация.

Скално катерене

 

pulsefit

 

Скалното катерене е страхотна тренировка за цялото тяло, защото ангажира всички мускули на тялото. Бонус тук е, че може да се практикува както на открито, така и в зала на изкуствена скала. Катеренето в зала е много по-достъпно и може да се практикува от хора на всички възрасти. За най-малките катерачи има специални детски стени. Скалното катерене е по-екстремен спорт и изисква голяма концентрация. По време на катеренето сте вързани със специални въжета, които да ви предпазят от падане. В залата също има такива обезопасителни въжета, а и квалифицираният персонал следи стриктно докато се изкачвате по изкуствено създадените препятствия.

Прочетете повече: HIIT или интервално кардио: що е то, как се прави и какви са ползите?

Този вид кардио тренировка повишава адреналина и помага да превъзмогнете ограниченията на гравитацията и страховете си. Освен това ще успеете добре да раздвижите всеки мускул в тялото и да повишите силата си.

Ски

 

pulsefit

 

С наближаването на зимния сезон започват и трескавите приготовления за всички запалени скиори. Карането на ски ще помогне да изгорите над 1000 калории дневно, благодарение на интензивността на този спорт. Освен това тялото изразходва повече енергия, за да се стопли, което е допълнителен бонус. Ските са чудесна кардио тренировка, която спомага да подобрите баланса и координацията.

Прочетете повече: Кръгова тренировка – какво представлява и за какво е полезна?

Прекарвайки един ден на пистата, ще усетите как краката ви стават по-силни, а настроението много по-добро. Ако сте начинаещ, то ви препоръчваме да се доверите на професионален инструктор, който да ви покаже как да се задържите на ските, как да се спускате и спирате правилно. Както във фитнес клуба, така и при спортовете, които изискват определена техника на изпълнение, е най-добре да се доверите на професионалистите, за да избегнете травми.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pulse Fitness&Spa представя своя ТОП треньор: Ива! Тренирай с Ива в Pulse Fitness&Spa Bulgaria, където ще откриеш 4 етажа, оборудвани с над 250 броя последна генерация висок клас фитнес уреди и иновативни спортни технологии, просторни зони за силови, кардио и функционални тренировки, над 130 групови занимания на седмица и най-големия и модерен спа център в района с плувен басейн! Възползвай се от персонална тренировка с Ива още днес в Pulse Fitness&Spa Bulgaria! Ела в отбора! Запиши се сега на 0700 44 044! #тренирайсмен #елавотбора #PulseLife #FitnessLife #PulseFitness #FitLife #NoExcuses #PulseMotivation #GoGetFit #фитнесмотивация #раздвижисвояпулс #мотивирайтялото #твоятвторидом #пулсирай #здравотяло #бъдиактивен #влезвъвформа #безоправдания #GymLife #HealthyLife #започниднес #PulsePassion #GetStrong #PulseTransformation #MoveYourPulse #FitnessAddict

A post shared by Pulse Fitness and Spa (@pulsefitnessspa) on

 

Затруднение при ските обаче се явява това, че те са малко по-скъпо спортно занимание. За да го практикувате, трябва специална екипировка – от ски обувките до каската и очилата. Разбира се почти всичко може да се вземе под наем, но в дългосрочен план не е най-практичният избор. Ако все пак решите да се отдадете на ски спорт тази зима, бъдете сигурни, че той ще спомогне да изчистите излишните мазнини, които се трупат по това време от годината.

Кънки на лед

pulsefit

 

Още едно любимо кардио преживяване – каране на кънки на лед. Кънките подобряват баланса и координацията на тялото и предпазват от атаксия. Също като при ските, един час на ледената пързалка ще спомогне за укрепване на мускулите в долната част на тялото. Най-хубавото е, че можете да практикувате това занимание с любим човек и да се забавлявате заедно, докато горите калории, подобно на йогата по двойки например.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pulse Fitness&Spa представя своя ТОП треньор: Марги! Тренирай с Марги в Pulse Fitness&Spa Deluxe, в сърцето на София! Нашият премиум клуб ще те очарова с внушителен супер модерен дизайн, бутиково оборудване - последна генерация фитнес уреди и аксесоари и няколко зони за групови занимания. Стани част от ефективните и тонизиращи групови тренировки, които Марги води: Spinning и Йога! Ела в отбора! Запиши се сега на 0700 44 044! #тренирайсмен #елавотбора #PulseLife #FitnessLife #PulseFitness #FitLife #NoExcuses #PulseMotivation #GoGetFit #фитнесмотивация #раздвижисвояпулс #мотивирайтялото #твоятвторидом #пулсирай #здравотяло #бъдиактивен #влезвъвформа #безоправдания #GymLife #HealthyLife #започниднес #PulsePassion #GetStrong #PulseTransformation #MoveYourPulse #FitnessAddict

A post shared by Pulse Fitness and Spa (@pulsefitnessspa) on

 

Това бяха само пет примера за необичайни кардио занимания. Съществуват много други, като скачане на трамплин, паркур и дори състезателно цепене на дърва.

Кое е вашето най-любимо нестандартно кардио занимание?

Прочетете повече: Най-нестандартните групови занимания по света

 

 

 

 

 

ЕЛА И РАЗГЛЕДАЙ КЛУБА