IE loader

5 съвета за постигане на топ лятна форма. Специален бонус съвет!

5 съвета за постигане на топ лятна форма. Специален бонус съвет!

Лятото е все по-близо. Готови ли сте за плажа? Подгответе се с нашите 5 съвета

Неусетно мина още една година – месеците на зимното залежаване вкъщи приключват и лятото отново чука на вратата. Готови или не, време е за бързо влизане обратно във форма!

За щастие, погрижили сме се за теб и сме подготвили 5 съвета за влизане в топ форма за лятото, които действат безотказно. От психическата нагласа до начина на хранене и тренировките – всичко има значение, когато става въпрос за поддържане на добър външен вид. Особено през топлите месеци, когато искаме да изглеждаме перфектно.

Ключът е в постоянството.                                                                      

Гарантирането на всеки резултат зависи от трайното интегриране на полезните навици в ежедневната рутина. Ето и нашите 5 съвета за влизане в топ форма за лятото, които да усвоиш веднага:

pulsefit

1.       Хидратация

Не забравяй да пиеш много вода през целия ден! Според изследванията 60% от човешкото тяло е вода. Ето защо е важно за здравето да не се обезводняваме. Не само това – редовната хидратация е ключова стъпка към регулирането на апетита, детоксикацията и изчистването на кожата.

2.       Планирай храненията си

Хапването на крак само те спира по пътя към добрата форма. За да избегнеш безизходицата поради липса на време и прибягването до нездравословни храни, решаваща стъпка е предварителното планиране на менюто. В началото на всяка седмица изготви график и го следвай, за да си гарантираш здравословно и пълноценно хранене.

3.       Движение, движение и пак движение

Отиди на работа пеша или с колело вместо с кола. Разхождай се по един час всяка вечер. Излез и опознай квартала си. Важно е да интегрираш движение в ежедневието си дори извън редовните тренировки.

pulsefit

4.       Организирай се

Като стана въпрос за тренировки, изготви график на посещенията си във фитнеса, съобразен с трениране на различните мускулни групи. Приоритизирай го и го следвай последователно. Може да бъде във форма на таблица в лаптопа ти, като бележка в телефона или написан на хартия. Важното е да имаш визуално напомняне и мотивация да продължаваш към целта.

5.       Опитай да вдигаш тежести

Общо схващане е, че кардиото е това, което най-добре спомага за влизане във форма. Наблюденията показват обаче, че вдигането на тежести е дори по-ефективно. Направи проучване какъв тип тренировки и комбинации от такива са най-подходящи за теб и опитай да вкараш повече вдигане на тежести в тренировките си. При нужда винаги може да се консултираш с някой от треньорите на Pulse Fitness & Spa.

ЕЛА И РАЗГЛЕДАЙ КЛУБА