IE loader

5 причини, които ни пречат да изгорим нежеланите мазнини

5 причини, които ни пречат да изгорим нежеланите мазнини

Да оптимизираме ежедневието си и да превърнем загубата на килограми в мисия: възможна!

Отслабването е може би най-универсалната и разпространена цел сред трениращите днес. Огромна част от фитнес ентусиастите мечтаят да се отърват от излишните килограми, но невинаги успяват. Как бихме могли да оптимизираме процеса на изгаряне на мазнини?

Нека разгледаме 5 от основните причини, които стоят между нас и мечтаната фигура:

Липса на проследяване

Защо е добре да претегляте храната си? Отговорът е, за да имате оптимални резултати. Повечето хора не губят килограми, защото не следят храненето си. Следователно реалността на това, което ядат, в сравнение с това, което мислят, че ядат, е много различна.

Точното проследяване на храненията Ви дава суровата действителност за това, което всъщност консумирате, което след това улеснява правилните корекции в диетата Ви. Без тази информация Вие просто гадаете.

Треньорите на Pulse Fitness & Spa споделят, че след като са посъветвали клиентите си да записват това, което консумират, само по време на този процес, клиентите им са загубили от 1 до 3 кг. Това се дължи на факта, че много често хората не осъзнават колко голям допълнителен прием на храна имат, в сравнение с този, който смятат, че приемат.

Нашият съвет към Вас е да си водите дневник. Можете да си записвате ръчно или да ползвате приложение от типа на „my fitness pal”, за да проследявате хранителния си прием.  

загуба на килограми

Липса на белтъчини

Калориите не са единственият критерий за оптимално хранене. Протеинът е от съществено значение, когато става въпрос за загуба на килограми. Добре е да приемате достатъчно количество белтъчини, които да Ви помогнат да съхраните мускулната си тъкан, която от своя страна помага на метаболизма Ви да функционира, дори в състояние на покой.

Белтъчините са най-добрите хранителни вещества по отношение на забързването на метаболизма ни. Те  предпазват тялото от това да изпадне в катаболизъм и са в основата на възстановителните процеси в организма.

Мазнините и въглехидратите са гориво, което е добре да консумираме заедно с белтъчините в тези периоди от деня, когато сме физически активни. Затова нашите треньори Ви съветват да се уверите, че имате във всяко едно хранене достатъчно количество белтъчни.

Основни източници на протеин са: месото, яйцата, млечните продукти, хранителни добавки като суроватъчен протеин, извара и др.

Липса на последователност

Всички търсят пряк и лесен път към успеха. След първите няколко дни от пазенето на диета обаче идват въпроси от типа: „Добре се справям, защо да не се наградя с нещичко?“. Много често нашите треньори получават и питания от типа: „А кога ще имам cheat day, чувал съм, че много хора веднъж седмично го имат?“.

Ако наистина искате да имате резултат, спрете да мислите, че наградата Ви ще е торта, дюнер, пица или нещо подобно. Опитайте се да мислите в дългосрочен план.

Тази „награда“ във Вашите очи няма да Ви доближи до желаната цел, а напротив. Погледнете по-голямата картина - ще се чувствате и ще изглеждате по-добре. Никой не казва, че повече няма да се насладите на любимите храни, но както се казва „всяко нещо с времето си“.

загуба на мазнини

Липса на храна

Много хора имат нездравословно отношение към храната и изпадат в крайности като гладуване, което има лоши последици както за метаболизма, така и за имунната система. Това може да работи в краткосрочен план, но в дългосрочен резултатите са по-скоро негативни, отколкото положителни. 

Опитът показва, че йо-йо ефектът след гладуването е много силен, защото не само връщаме загубените килограми, а и добавяме още няколко към тях. Гладуването води тялото до катаболно състояние, при което в много от случаите губим и мускулна маса, която трудно се изгражда и още по-трудно се възстановява след периоди на гладуване.

Липса на физическа активност

Здравословната загуба на мазнини е свързана с много фактори. Правилното хранене и последователността са част от тях, но не трябва да пренебрегваме и физическата активност. Технологичният прогрес на човечеството е една от основните причини за понижаването на физическа активност.

Да сме физически активни не означава да прекарваме 1 час 3 пъти седмично във фитнес залата или практикувайки друг вид спорт, а да ходим пеша, да се качим по стълбите вместо с ескалатора или асансьора и т.н.

Нашият съвет към Вас е да бъдете активни и извън фитнес залата. Използвайте колата по-малко, паркирайте по-далеч от работното място, за да имате възможност да походите пеш, ходете на излети в планината, включете се в нашите кемпове, бъдете активни.

отслабване

ЕЛА И РАЗГЛЕДАЙ КЛУБА