IE loader

5 предимства на фитнес тренировките в група

5 предимства на фитнес тренировките в група

Какви са преимуществата на колективното практикуване на спорт

През последните години груповите фитнес занимания набират все по-голяма популярност у нас. По време на пандемията именно това бяха най-социалните и здравословни активности за хиляди души. Този тип тренировки имат редица преимущества. Днес ще се спрем на 5 от тях:

  1. Изграждане на рутина

Колективното практикуване на спорт е заложено в нас от ранна възраст. Когато вършим нещо, което ни доставя удоволствие, то лесно се превръща в навик, а когато навикът е здравословен, резултатите не закъсняват.

  1. Взаимна мотивация

Когато спортуваме в група, ние не сме сами нито физически, нито ментално. Дори да не посещавате тренировките със свои близък, тук лесно се завързват приятелства. Трениращите си дават мотивация и се окуражават един друг по пътя към общия успех в упражненията.

  1. Разнообразие от натоварване

Типовете групови занимания са изключително много и разнообразни. Pulse Fitness & Spa предлага фитнес класове по P.BoxX, пилатес, йога (включително въздушна йога), зумба, функционални тренировки, спининг и още много други.

  1. Персонално отношение

Макар групите да се състоят понякога дори от десетки души, вниманието на треньора винаги е персонално. Инструкторите на Pulse Fitness & Spa се запознават лично с участниците и съобразяват натоварването с техните възможности.

  1. Социални отношения

Груповите занимания са най-социалната част от фитнеса. Тук са започнати хиляди добри приятелства, а най-сигурният ви нов другар разбира се е треньорът, който винаги ще ви даде съвет и точно напътствие. Обграждането от други мотивирани хора и общите цели, подпомагат личната мотивация, спортния дух и регулярното посещение

Това, което прави груповите занимания специални, е усещането за общност. Те са зареждащи и ползотворни както за външния вид, така и за социалния живот. Груповите тренировки са специално подготвени от треньора, което осезаемо улеснява трениращите. Инструкторите на Pulse Fitness & Spa са винаги отворени към въпроси и готови да насърчат участниците. Включете се в нашите занимания още днес! Пълен списък с фитнес класовете, предлагани в нашите обекти може да видите тук.

Повече информация за груповите тренировки може да натиснете тук или в социалните мрежи Pulse.

ЕЛА И РАЗГЛЕДАЙ КЛУБА